Πέμπτη 16 Νοεμβρίου 2023

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ , ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΚΕΣ ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ (1)- ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΟΝ ΓΙΑΝΝΗ ΜΠΑΡΤΖΗ 13-11-23

 




    Μια ακόμα εξαιρετική διοργάνωση πέτυχε το Σωματείο Λόγου και Τέχνης ΄΄ΑΛΚΥΟΝΙΔΕΣ'' την Δευτέρα 13 Νοεμβρίου 2023.
Eίναι η πρώτη από μια σειρά εκδηλώσεων που θα πραγματοποιούνται από το Σωματείο, περίπου δύο Δευτέρες το μήνα έως τον Μάϊο του 2024 στο κέντρο της πόλης της Κορίνθου στο φιλόξενο χώρο του "Enzyme".
Αυτές οι συναντήσεις στοχεύουν σε μια σε βάθος γνωριμία των φίλων και μελών του Σωματείου με εκλεκτούς εκπροσώπους των γραμμάτων και τεχνών.

    Πρώτος καλεσμένος των Αλκυονίδων ο εκλεκτός εκπαιδευτικός , συγγραφέας και Πρόεδρος της Εταιρείας Κορινθίων Συγγραφέων κ. Γιάννης Μπάρτζης.

    Κατάμεστη η αίθουσα του καταστήματος "ENZYME" από φίλους και μέλη τόσο του Σωματείου των Αλκυονίδων όσο και της Εταιρείας Κορινθίων Συγγραφέων. Δημιουργήθηκε ένα εγκάρδιο κλίμα που έδωσε χαρά και συγκίνηση στο τιμώμενο πρόσωπο.

    Η εκδήλωση ξεκίνησε με τον χαιρετισμό από την Πρόεδρο και συντονίστρια της βραδιάς κ. Όλγα Κονομόδη-Θωμά .Η Πρόεδρος, συγκινημένη μίλησε με απέραντο σεβασμό και εκτίμηση για τον τιμώμενο συγγραφέα.
Στη συνέχεια διαβάστηκε από την γραμματέα μας κ. Μαρίνα Καλλίρη χαιρετισμός που εστάλη από τον Πρόεδρο της Εταιρίας Ελλήνων Λογοτεχνών κ. Κώστα Καρούσο .
Σύντομο χαιρετισμό απηύθυνε επίσης ο νέος Δήμαρχος Κορινθίων κ. Νίκος Σταυρέλης και η Περιφερειακή Σύμβουλος κ. Αθηνά Κόρκα .
    Αμέσως μετά ο έξοχος μουσικός και τραγουδιστής κ. Γιάννης Παπαχριστοδούλου χάρισε ένα υπέροχο μουσικό κομμάτι στο κοινό .

    Το λόγο πήρε ο κ. Γιάννης Μπάρτζης που αφού ευχαρίστησε την Πρόεδρο και το Δ.Σ. των Αλκυονίδων για αυτή την τιμητική πρόσκληση ,ξεκίνησε να παρουσιάζει το έργο του και πτυχές από την ζωή του .
    Ο Συγγραφέας παρουσίασε καθ' όλη την διάρκεια της εκδήλωσης πλούσιο φωτογραφικό υλικό σε μια αναδρομή που συγκίνησε και εξέπληξε το κοινό .
Μεγάλο το έργο του και μέσα από την ταπεινότητα και την πραότητα του χαρακτήρα του μιλώντας ο ίδιος για τον εαυτό του και το έργο του που απαριθμεί πολλά βιβλία, επιστημονικές μελέτες και άρθρα κατά χειροκροτήθηκε από το κοινό !

    Η όμορφη παρουσίαση έκλεισε με το αγαπημένο τραγούδι του κ. Γιάννη Μπάρτζη ,"Της αγάπης αίματα" από τον μουσικό μας κ. Γιάννη Παπαχριστοδούλου και η αίθουσα πλημμύρισε ήχους ,θύμησες και νοσταλγία .

    Στη συνέχεια πήραν το λόγο είτε για ερωτήσεις είτε για σχολιασμό : 

ο Dr. Απόστολος Παπαφωτίου - πολιτικός μηχανικός ,πτυχιούχος Θεολογίας, οικονομολόγος ,συγγραφέας και πρώην Περιφερειακός σύμβουλος 

η κ. Παναγιώτα Βλαχάκη - Διευθύντρια Δημ. Σχολείου Χιλιομοδίου, συγγραφέας

ο κ. Γιάννης Σώκος - συγγραφέας ,δημοσιογράφος, επικοινωνιολόγος

ο κ. Παναγιώτης Δαγλαρίδης - συνταξιούχος δικηγόρος

η κ. Λένα Παπαπαναγιώτου -ζωγράφος

ο Dr. Γεώργιος Γιακουμής - φιλόλογος ,συγγραφέας 

ο κ. Δημήτριος Νικολάου - συνταξιούχος εκπαιδευτικός, μουσικός

ο κ. Μπάμπης Ανδρικόπουλος - συνταξιούχος δάσκαλος ,Πρόεδρος Πολιτιστικού Συλλόγου ''ΝΕΑ ΔΙΑΠΛΑΣΗ ΜΠΟΛΑΤΙΟΥ ''

η κ. Αγγελική Βλάσση - αντιπρόεδρος του Σωματείου μας


Οι Αλκυονίδες σας ευχαριστούν και σας περιμένουν στην επόμενη συνάντηση όπου καλεσμένος είναι ο κ. Γιάννης Σώκος  ,συγγραφέας - δημοσιογράφος - επικοινωνιολόγος.


"Με τις Αλκυονίδες" κάθε συνάντηση και μια σπίθα!!


















































































































































































Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.