Πέμπτη 16 Νοεμβρίου 2023

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ - ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΟ 14ο ΔΙΕΘΝΕΣ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ ''ΓΕΦΥΡΕΣ'' ΜΕ ΟΜΑΔΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ ΖΩΓΡΑΦΙΚΗΣ


        


    Την Κυριακή 12 Νοεμβρίου 2023 ολοκληρώθηκε το 14ο Bridges International Film Festival στο Δημοτικό θέατρο Κορίνθου υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού & Αθλητισμού.
Το φεστιβάλ είχε διαγωνιστικό χαρακτήρα και το πρόγραμμα του περιλάμβανε αφιερώματα σε σημαντικά πρόσωπα.

    Το Σωματείο Λόγου και Τέχνης Αλκυονίδες συμμετείχε σε αυτή την μεγάλη γιορτή του Φεστιβάλ με έκθεση ζωγραφικής και με θέμα  ''Ο ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΆΦΟΣ''.
Συμμετείχαν 26 καλλιτέχνες από σχεδόν όλη την Κορινθία. Με αφετηρία τον Παγκόσμιο Κινηματογράφο οι εικαστικές δημιουργίες έδωσαν τη δυνατότητα στον πολύ μεγάλο αριθμό επισκεπτών και θεατών να θαυμάσουν και να διακρίνουν τη δημιουργική φαντασία όπως αυτή αποτυπώθηκε μέσα από τα έργα των ζωγράφων.

    Η επιτυχία τόσο του Φεστιβάλ Κινηματογράφου όσο και της έκθεσης ζωγραφικής διαφάνηκε από την πρώτη ημέρα έναρξης του.

    Το φεστιβάλ άνοιξε τις πόρτες του με χαιρετισμούς και πλούσιο καλλιτεχνικό πρόγραμμα.
Συμμετείχαν η καταπληκτική ομάδα Dance Team Chalkias του ΚΕ.ΠΑ.Π του Δήμου Κορινθίων,
 το Σωματείο Λόγου και Τέχνης ''ΑΛΚΥΟΝΙΔΕΣ''  και ο ''Σύλλογος Γυναικών Αγίων Θεοδώρων''.    Το κοινό είχε επίσης τη μοναδική ευκαιρία να απολαύσει ένα υπέροχο κονσέρτο με τον βραβευμένο πιανίστα Romano Crivici, συνθέτη της μουσικής της ταινίας "The last violin" - Το τελευταίο βιολί 🎻-και την βιρτουόζα βιολίστρια Alexandra (Allie) Osborne που έπαιξε με το τελευταίο βιολί που έφτιαξε ο τεχνίτης Χαράλαμπος Βατυλιώτης , μετανάστης στην Αυστραλία και είναι το βιολί που εμφανίζεται στην ομότιτλη ταινία .

                          


    Στα εγκαίνια της έκθεσης ζωγραφικής που πραγματοποιήθηκαν στις 8/11 στο φουαγιέ του Δημοτικού θεάτρου πλήθος κόσμου έσπευσε να θαυμάσει και να στηρίξει αυτή τη μεγάλη προσπάθεια.
    Χαιρετισμό απηύθυνε η Πρόεδρος του Σωματείου Αλκυονίδες κ. Όλγα Κονομόδη Θωμά, η διοργανώτρια του Φεστιβάλ Γέφυρες κ. Πέτρα Τερζή και η Πρόεδρος του Συλλόγου Γυναικών Αγίων Θεοδώρων κ. Δήμητρα Σταμούλη.

                         

    Μετά το τέλος των εγκαινίων της έκθεσης ζωγραφικής το κοινό είχε τη δυνατότητα να παρακολουθήσει προβολές ταινιών.


                   


                       


    Την Παρασκευή την έκθεση ζωγραφικής και το φεστιβάλ επισκέφθηκαν σχολεία από την Κόρινθο και αξιοσημείωτο είναι να αναφέρουμε το ενδιαφέρον των μικρών μαθητών προς την Έκθεση .
Η Πρόεδρος κ. Κονομόδη με την άλλη ιδιότητα της - αυτή της δασκάλας - ανέλαβε να ξεναγήσει τους μικρούς φίλους .


    Το Σάββατο ξεκίνησε με ένα πλούσιο πρόγραμμα που περιλάμβανε Ημερίδα για την Προστασία των Πνευματικών Δικαιωμάτων & την Ηθική της Τεχνητής Νοημοσύνη.
    Το φεστιβάλ συνεχίστηκε με απονομές τίτλων συμμετοχής σε όλους τους ζωγράφους που πήραν μέρος στην Έκθεση Ζωγραφικής τιμώντας τους και δίνοντας τους την ευκαιρία να μιλήσουν για το έργο τους και την συμμετοχή τους στο 14ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Πελοποννήσου ΓΈΦΥΡΕΣ.


                  Η ημέρα συνεχίστηκε με μεγάλη επιτυχία από την ανταπόκριση του κοινού που έσπευσε να παρακολουθήσει τόσο τα έργα των ζωγράφων όσο και τις δράσεις του φεστιβάλ.

    Τελευταία ημέρα της διεξαγωγής του Φεστιβάλ η Κυριακή, με αφιέρωμα στην τιμώμενη καλλιτέχνη που ήταν η καταξιωμένη ηθοποιός κ. Κατερίνα Χέλμη .
Σημαντική στιγμή για το Σωματείο των Αλκυονίδων η τιμητική πλακέτα συμμετοχής που παρέλαβε συγκινημένη η Πρόεδρος μας κ. Όλγα Κονομόδη Θωμά.

    Στη τελετή λήξης έγιναν οι απονομές του "Χρυσού Πήγασου "σε κλίμα συγκίνησης και χαράς!

Ξεχωριστή στιγμή η εμφάνιση της Νεανικής Ορχήστρας -Kaloy Youth Orchestra - του Foundation Kaloy- Καλογεροπούλειου Ιδρύματος υπό την μουσική διεύθυνση του κ. Παναγιώτη Θεοδοσίου.
Μάγεψαν το κοινό και απέσπασαν δυνατό χειροκρότημα με τις μουσικές επιλογές από τον παγκόσμιο κινηματογράφο .    Αξίζει να αναφέρουμε πως το φεστιβάλ κινηματογράφου έχει διακριθεί το 2023 με την ευρωπαϊκή αναγνώριση EFFE Label , για την προσφορά του στις τέχνες ,τη συμβολή του στη τοπική Κοινότητα και στο ανοιχτό διεθνές προφίλ του .
    Άξια συγχαρητηρίων η αεικίνητη κ. Πέτρα Τερζή και οι συνεργάτες της για τις άοκνες προσπάθειες τους για την άψογη διεξαγωγή του φεστιβάλ.
Τα πολιτιστικά φεστιβάλ είναι απαραίτητα και συνδεδεμένα με την ανάπτυξη, ανάδειξη και προβολή του κάθε τόπου και απαραίτητα για τις τοπικές κοινωνίες καθώς επηρεάζουν διάφορους τομείς όπως η τοπική ανάπτυξη , η οικονομία, και η ενεργοποίηση και συμμετοχή διαφόρων ομάδων και οργανισμών.Τα φεστιβάλ πολιτισμού ενισχύουν την κοινωνική συνοχή και τονώνουν την ηθική υπερηφάνεια προσφέροντας μοναδικές και πρωτότυπες εμπειρίες στον επισκέπτη.
    Οι Αλκυονίδες νιώθουν τιμή για την συμμετοχή τους στο 14ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Πελοποννήσου ΓΈΦΥΡΕΣ.
    
    Κατά την διάρκεια του φεστιβάλ πλήθος κόσμου έσπευσε να παρακολουθήσει τα δρώμενα μεταξύ των οποίων ο Υφυπουργός Τουρισμού & Αθλητισμού κ. Χρίστος Δήμας , ο νεοεκλεγείς Δήμαρχος Κορινθίων κ. Νίκος Σταυρέλης ,
,η προϊσταμένη εφορείας αρχαιοτήτων κ. Παναγιώτα Κασίμη ,

 

η κ. Έλενα Κονομόδη δικηγόρος - πολιτευτής ΣΥΡΙΖΑ


                        


και η κ. Δήμητρα Νάκου  μέλος του Δ.Σ. του δικηγορικού Συλλόγου Κορίνθου .


                       

Θα ακολουθήσει φωτογραφικό υλικό από όλες τις ημέρες του φεστιβάλ.

Οι Ζωγράφοι που έλαβαν μέρος στην Έκθεση ήταν οι :

VAN BRUSSEL ANNA - ΛΟΥΤΡΑΚΙ
ΒΥΡΛΑ ΚΑΤΕΡΙΝΑ - ΚΟΡΙΝΘΟΣ
ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΘΑΝΑΣΗΣ - ΖΕΥΓΟΛΑΤΙΟ
ΓΙΟΤΖΟΠΟΥΛΟΥ ΚΑΤΕΡΙΝΑ - ΛΟΥΤΡΑΚΙ
ΘΕΜΕΛΙΟΥ ΑΓΓΕΛΙΚΗ - ΠΕΡΑΧΩΡΑ
ΚΑΖΑΚΟΠΟΥΛΟΥ ΚΑΛΛΙΡΟΗ - ΚΟΡΙΝΘΟΣ
ΚΑΡΑΘΑΝΑΣΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ - ΕΛΛΗΝΟΧΩΡΙ
ΚΕΛΛΑΡΗ ΙΩΑΝΝΑ - ΔΗΜΙΝΙΟ
ΚΛΩΠΑ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ - ΚΟΡΙΝΘΟΣ
ΚΟΖΑΝΙΔΗΣ ΒΑΣΙΛΗΣ - ΚΟΡΙΝΘΟΣ
ΚΟΛΛΙΑ ΜΑΡΘΑ-ΙΣΘΜΟΣ
ΚΟΡΔΩΣΗΣ ΝΤΙΝΟΣ - ΚΛΕΝΙΑ
ΚΟΥΡΗ ΧΡΙΣΤΙΝΑ - ΚΟΡΙΝΘΟΣ
ΚΟΨΑΧΕΙΛΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ - ΕΞΑΜΙΛΙΑ
ΛΥΚΙΔΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ-ΚΟΡΙΝΘΟΣ
ΜΕΛΕΤΗ ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ- ΚΟΡΙΝΘΟΣ
ΜΠΑΡΜΑΖΗ ΟΛΓΑ - ΚΟΡΙΝΘΟΣ
ΝΑΣΙΟΥ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ - ΚΟΡΙΝΘΟΣ
ΠΑΝΟΥΣΗ ΖΕΤΑ - ΒΟΧΑΙΚΟ
ΠΑΠΑΛΕΚΑ ΑΝΔΡΙΑΝΗ - ΑΘΗΝΑ/ΖΕΥΓΟΛΑΤΙΟ
ΠΑΠΑΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ ΛΕΝΑ - ΛΟΥΤΡΑΚΙ
ΠΕΓΙΟΥ ΚΑΤΕΡΙΝΑ - ΚΟΡΙΝΘΟΣ
ΡΕΠΠΑ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ - ΚΟΡΙΝΘΟΣ
ΤΕΡΖΗ ΕΥΑ - ΔΕΡΒΕΝΙ
ΤΡΥΦΩΝΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ - ΔΗΜΙΝΙΟ
ΨΑΛΛΗ ΕΛΕΝΗ - ΒΟΛΟΣ

    Το Σωματείο Λόγου και Τέχνης Αλκυονίδες απευθύνει ευχαριστίες σε όλους εσάς που συνδράμετε με την στήριξη και έμπρακτη βοήθεια σας σε αυτό το μεγάλο πολιτιστικό γεγονός .
Ευχαριστίες στην Πρόεδρο του Συλλόγου Γυναικών Αγίων Θεοδώρων κ. Δήμητρα Σταμούλη για την άψογη συνεργασία όπου χρειάστηκε .
Ευχαριστίες στην Πρόεδρο του Καλογεροπούλειου Ιδρύματος κ. Μαρία Χρισταρά για την ηθική στήριξη στη προσπάθεια του Σωματείου.

                              

    Ευχαριστίες στα μέλη του σωματείου μας κ. Μάρθα Κόλλια και κ. Κωσταντίνα Ρέππα για τις ώρες που αφιέρωσαν στηρίζοντας την έκθεση ζωγραφικής με διάθεση προσφοράς και αγάπης προς το σωματείο .

    Ευχαριστούμε από καρδιάς τον αγαπητό φίλο κ. Γιάννη Αικατερίνη για την κάλυψη σε οπτικοακουστικό υλικό .    Ευχαριστούμε θερμά τον κ. Θύμιο Τσαρμπό για την κάλυψη οπτικοακουστικού υλικού.
    Τον κ. Πάρη Διονυσόπουλο και το αγαπημένο μας we love Corinth για την οπτικοακουστική κάλυψη και τέλος το ξεχωριστό ζευγάρι VasVal για τις υπέροχες φωτογραφίες τους .
    Επίσης ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλη την ομάδα της Πέτρας Τερζή για την ευγενική και αλληλέγγυα στάση τους .
    Ένα μεγάλο ευχαριστώ στον ακάματο και πάντα βοηθητικό Γιάννη Ταμπούκο .


                  


    Το μεγαλύτερο ευχαριστώ το αφιερώνουμε σε όλους εσάς που είστε δίπλα στις Αλκυονίδες και αγκαλιάζετε με αγάπη και θέρμη κάθε δράση μας !!

    Σας ευχαριστούμε μέσα από την καρδιά μας .Σύλλογος Γυναικών Αγίων Θεοδώρων


Σύλλογος Γυναικών Αγίων Θεοδώρων


Σύλλογος Γυναικών Αγίων Θεοδώρων

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.