Τετάρτη 2 Οκτωβρίου 2024

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ -ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗΣ ΤΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ ΤΗΣ ΛΙΤΣΑΣ ΤΟΤΣΚΑ ''Ο ΟΥΡΑΝΟΣ ΜΙΛΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ'' -ΚΑΛΟΓΕΡΟΠΟΥΛΕΙΟΝ ΙΔΡΥΜΑ

 


Μια Μαγευτική Βραδιά στη Κόρινθο με την Αγαπημένη Συγγραφέα και Ραδιοφωνική Παραγωγό, Λίτσα Τότσκα!


    Την Κυριακή που μας πέρασε, στον όμορφο αύλειο χώρο του Καλογεροπούλειου Ιδρύματος Κορίνθου , πραγματοποιήθηκε μια βραδιά γεμάτη φαντασία και αστροπαρατήρηση, με πλήθος κόσμου να συμμετέχει και να απολαμβάνει τις μοναδικές δραστηριότητες που είχαν προγραμματιστεί.

    Την εκδήλωση άνοιξε η δημοσιογράφος κ. Νάνσυ Γιαννιδάκη που ήταν και η συντονίστρια της εκδήλωσης.   


 
    Ακολούθησε η προβολή ενός ευχάριστου και κατατοπιστικού βίντεο με την πρωταγωνίστρια ''Αστρονομούλα'' η οποία μας προετοίμασε για το περιεχόμενο και το ύφος του βιβλίου.

   Συνέχισε με έναν θερμό χαιρετισμό η πρόεδρος του Σωματείου Λόγου και Τέχνης "Αλκυονίδες", κυρία Όλγα Κονομόδη. 



    Στη συνέχεια, τον λόγο πήρε η καταξιωμένη συγγραφέας και ραδιοφωνική παραγωγός, Λίτσα Τότσκα, η οποία μας ταξίδεψε μέσα από τις σελίδες του νέου της βιβλίου :"Ο Ουρανός Μιλάει Ελληνικά", με εικονογράφηση της εξαιρετικής Μαρίας Μανουρά, από την Ελληνοεκδοτική.





    Ενδιάμεσα την εκδήλωση εμπλούτισαν και στόλισαν με τις αφηγήσεις τους δύο νεαρά παιδιά, μαθητές της θεατρικής ομάδας των GLOBAL ARTS STUDIOS, με την καθοδήγηση της καθηγήτριάς τους Ελένης Πετροπούλου. Η Κωνσταντίνα Σαισανά αφηγήθηκε ''Το αστρικό σμήνος των Πλειάδων ''




 και ο Σπύρος Μπαλασινός  ''Η Αργώ και το αιώνιο ταξίδι της στον ουρανό'' .



    Το βιβλίο "Ο Ουρανός Μιλάει Ελληνικά" είναι μια μαγευτική συλλογή από μύθους που συνδέουν τους αστερισμούς με την ελληνική μυθολογία. Η ηρωίδα του βιβλίου, η μικρή Αστρονομούλα, μας οδηγεί σε ένα ταξίδι ανακάλυψης των θεών, των ηρώων και των πλασμάτων της ελληνικής μυθολογίας, κάνοντας τον ουρανό να ζωντανεύει μπροστά στα μάτια μας. Η Λίτσα Τότσκα, με την αγάπη της για τους μύθους που την απέκτησε ακούγοντας τα πρώτα της παραμύθια, κατάφερε να μαγέψει το κοινό με την αφήγησή της.

    Στην συνέχεια την σκυτάλη πήρε η εξαιρετική και πολύ δραστήρια ομάδα της Αστρονομίας της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Κορίνθου.




Η Ράνια Σαζακλή μας μίλησε για τη σημασία των μύθων και της παρατήρησης των άστρων.




Ο Νίκος Δασκαλόπουλος ήταν υπεύθυνος για την πολύ ενδιαφέρουσα  ουρανοπαρατήρηση η οποία πάντα μαγεύει το κοινό και κυρίως τα παιδιά , το βοηθάει να προσανατολίζεται κοιτώντας τον ουρανό και επίσης να μαθαίνει να αναγνωρίζει κάποια αστέρια και κάποιους αστερισμούς. Δυστυχώς, λόγω της μεγάλης πυρκαγιάς στην δυτική Κορινθία η οποία είχε ξεσπάσει πριν λίγες ώρες, δεν υπήρχε διαύγεια στον ουρανό και μπορούσαμε να διακρίνουμε μόνο τα πιο φωτεινά αστέρια.

    Στο τέλος, πραγματοποιήθηκε ένα διασκεδαστικό παιχνίδι για το διάστημα, το οποίο ενθουσίασε τους μικρούς και μεγάλους φίλους μας. Το παιχνίδι παρουσίασε και συντόνισε ο Βασίλης Χρισταράς.






    Μετά το τέλος των παρουσιάσεων η συγγραφέας υπέγραψε τα βιβλία της και φωτογραφήθηκε με το ενθουσιασμένο κοινό !

    Η Λίτσα Τότσκα, εκτός από συγγραφέας, είναι και γνωστή ραδιοφωνική παραγωγός, με δική της εκπομπή με τίτλο ''Έχει η ζωή γυρίσματα'', κάθε Σαββατοκύριακο 08:00 με 10:00 το πρωί στο 2ο Πρόγραμμα της Ελληνικής Ραδιοφωνίας ΕΡΤ. 
    Η εξαιρετική δουλειά της εικονογράφου Μαρίας Μανουρά, η οποία από το 2014 εικονογραφεί παιδικά βιβλία, πρόσθεσε ακόμα περισσότερη μαγεία στο βιβλίο.

    Το μήνυμα της βραδιάς ήταν σαφές: οι μύθοι μας είναι πολύτιμοι θησαυροί που δεν πρέπει να ξεχνάμε. Μας βοηθούν να κατανοήσουμε την ιστορία μας, να καλλιεργούμε τη φαντασία και την παρατηρητικότητά μας και να δίνουμε βάθος στη ζωή μας. Σε μια εποχή όπου όλα κινούνται γρήγορα και επιφανειακά, οι μύθοι προσφέρουν την απαραίτητη εκβάθυνση και μαγεία.

    Οι Αλκυονίδες εκφράζουν τις ευχαριστίες τους στη Πρόεδρο του Καλογεροπούλειου Ιδρύματος κ. Μαρία Χρισταρά για τη διάθεση του χώρου και την αγάπη με την οποία περιβάλλει το Σωματείο !!



    Ευχαριστούμε το GLOBAL ARTS STUDIOS και τους κ. Σωκράτη Λαμπρόπουλο και κ. Ελένη Πετροπούλου καθώς και την Κωνσταντίνα και τον Σπύρο για την συνεργασία μας και την παρουσία τους.
 Ευχαριστούμε επίσης την έμπειρη δημοσιογράφο και μέλος του Σωματείου μας κ. Νάνσυ Γιαννιδάκη η οποία διεκπεραίωσε άψογα τον συντονισμό της εκδήλωσης.

    Ευχαριστίες στο βιβλιοπωλείο Κουκίδα και την κ. Ξένια Σακελλαρίου για την άριστη συνεργασία μας .

    Ευχαριστούμε θερμά τον κ. Θύμιο Τσαρμπό από το eKorinthos.gr για την βιντεοσκόπηση της εκδήλωσης και της συνέντευξης που προηγήθηκε με την Συγγραφέα.






    Ευχαριστούμε θερμά τον μόνιμο συνεργάτη μας κ. Πάρη Διονυσόπουλο για την φωτογραφική κάλυψη και την πολύτιμη βοήθεια του .

    Ευχαριστούμε όλους όσους συμμετείχαν και βοήθησαν να γίνει αυτή η βραδιά αξέχαστη.         

    Ανανεώνουμε το ραντεβού μας για την επόμενη εκδήλωση!





















Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.