Δευτέρα 10 Φεβρουαρίου 2020

ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΠΡΟΣ ΤΙΜΗ ΤΗΣ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ ΣΟΠΡΑΝΟ ΜΑΡΙΣΙΑΣ ΠΑΠΑΛΕΞΙΟΥ - ΚΟΠΗ ΒΑΣΙΛΟΠΙΤΑΣ !κ.Μαρισία Παπαλεξίου ,mezzo soprano


κ.Γιάννης Τσανακαλιώτης ,πιανίστας


Σε εορταστικό κλίμα, το Σωματείο μας έκοψε την Πρωτοχρονιάτικη Πίτα του την Παρασκευή 07 Φεβρουαρίου 2020 στο Αμφιθέατρο του 4ου ΓΕΛ Κορίνθου. Ακολούθησε ένα Μουσικό ταξίδι Οπερατικού Ρεπερτορίου με την Μαρισία Παπαλεξίου και τον Γιάννη Τσανακαλιώτη.

Αρχικά, η Πρόεδρος των «Αλκυονίδων» κ. Όλγα Κονομόδη - Θωμά καλωσόρισε στην εκδήλωση τους καλλιτέχνες, τους επίσημους προσκεκλημένους και το φιλόμουσο, κορινθιακό κοινό καλώντας τον Δήμαρχο Κορινθίων κ. Βασίλειο Νανόπουλο να κόψει την Πρωτοχρονιάτικη Πίτα του Σωματείου.κ.Μαρισία Παπαλεξίου ,mezzo soprano - κ.Γιάννης Τσανακαλιώτης ,πιανίστας - κ.Μαριλένα Σούκουλη ,βουλευτής Κορινθίας -κ.Βασίλης Νανόπουλος ,δήμαρχος Κορινθίων -κ.Εύη Κοκκίνου ,ομιλήτρια -κ.Κυπριανή Νικολοπούλου, ομιλήτρια -κ.Αθηνά Κόρκα ,Θεματική Αντιπεριφερειάρχης Περιφέρειας Πελ/σου - κ.Μαρίνα Καλλίρη ,γραμματέας .


κ.Μαργαρίτα Ματάτση - κ.Εύη Κουβακλή - κ.Όλγα Κονομόδη , πρώην και νυν Πρόεδροι του Σωματείου μαςΜετά τους καθιερωμένους χαιρετισμούς επακολούθησε η παρουσίαση της προσωπικότητας της soprano από δύο εκλεκτές φίλες της , την κ.Κυπριανή Νικολοπούλου και την κ.Εύη Κοκκίνου οι οποίες σκιαγράφησαν με τον καλύτερο τρόπο τον " Άνθρωπο-Καλλιτέχνη " Μαρισία Παπαλεξίου .Ακολούθησε κλασική, μουσική παράσταση με την καταξιωμένη σε Ελλάδα και Εξωτερικό Κορίνθια mezzo soprano, Μαρισία Παπαλεξίου με συνοδεία τον εξαίρετο πιανίστα Γιάννη Τσανακαλιώτη οι οποίοι παρουσίασαν, καταχειροκροτούμενοι, ένα Πρόγραμμα με Άριες από Οπερατικό Ρεπερτόριο.

κ. Κυπριανή Νικολοπούλου ,πρόεδρος Πρωτοδικών


κ.Εύη Κοκκίνου , δικηγόρος Κορίνθου-ΔιαμεσολαβήτριαΠρόγραμμα

 1. Georges Bizet, Carmen “Habanera” (άρια της Κάρμεν)

 2. Camille Saint Saens, Samson et Dalila “Mon coeur s’ouvre a ta voix” (άρια της Δαλιδά)

 3. Jules Massenet, Herodiade “Il est doux il est bon” (άρια της Σαλώμης) 

4. Pietro Mascagni, Cavalleria Rusticana “Voi lo sapete” (άρια της Σαντούτσα) 

5. Kurt Weill “Yukali” (από τον κύκλο September songs)

 6. Antonin Dvorak, Rusalka “Song to the moon”(άρια της Ρουσάλκα)

 7. Franz Lehar, Giuditta “Meine Lippen, sie kuessen so heiss” (άρια της Τζουντίτα)
Την εκδήλωση μας τίμησαν με την παρουσία τους η Βουλευτής κ. Μαριλένα Σούκουλη , η Θεματική Αντιπεριφερειάρχης κ.Αθηνά Κόρκα , ο Δήμαρχος Κορινθίων κ.Βασίλης Νανόπουλος , ο Αντιδήμαρχος Πολιτισμού κ.Τιμολέων Πιέτρης , ο Πρόεδρος του ΚΕΠΑΠ κ.Θέμης Κουτσογκίλας ,ο κ.Νίκος Σταυρέλης , ο κ.Δημήτρης Μανωλάκης και η υπεύθυνη Πολιτιστικών Εκδηλώσεων της Περιφέρειας κ.Ιωάννα Κασίμη.


κ.Βασίλης Νανόπουλος ,Δήμαρχος Κορινθίων κ. Τιμολέων Πιέτρης , Αντιδήμαρχος Πολιτισμού


κ. Δημήτρης Μανωλάκης - κ. Νίκος Σταυρέλης , Δημοτικοί Σύμβουλοι


κ.Ιωάννα Κασίμη , υπεύθυνη Πολιτιστικών Εκδηλώσεων της Περιφέρειας για την Κορινθία
- κ.Μαρίνα Καλλίρη-Λέκκα ,γραμματέας του Σωματείου μας
Επίσης μας τίμησαν Διευθυντές Ωδείων και Πρόεδροι ή εκπρόσωποι Πολιτιστικών Σωματείων καθώς και οι Διευθυντές του 3ου Λυκείου Κορίνθου , του 2ου Δημοτικού Κορίνθου και του Δημοτικού Σχολείου Ξυλοκέριζας .Μαζί μας ήταν και η Συντονίστρια ΠΕ.Κ.Ε.Σ. Πελοποννήσου κ.Αικατερίνη Γκίνη . κ. Νίκος Σουκαράς , Μαδριγάλειος Μουσική Σχολήκ.Γεωργία Γιαννακοπούλου , Κορινθιακό Ωδείο 


κ.Βασιλική Ευστρατιάδη , Μικρασιατική Στέγη Κορίνθουκ.Βαγγέλης Καρατζάς , Σωματείο ''ΦΑΣΜΑ'' κ.Μαρία Χρισταρά , Καλογεροπούλειο Ίδρυμακ.Αντιγόνη Βογιατζή-Ζακούρα , Σύνδεσμος Φιλολόγων Κορινθίας  


κ.Μαίρη Πανταζή , Χορευτικός και Λαογραφικός Σύλλογος '' Η ΡΕΑ''


Ήταν μία ξεχωριστή βραδιά με μουσική και σκηνική δράση, ρυθμό, λυρισμό και μεγαλειώδες ύφος που ενθουσίασε τους/τις τυχερούς/ές που παρευρέθηκαν! Θερμά συγχαρητήρια στους εξαιρετικούς καλλιτέχνες για το χαρισματικό τους ταλέντο αλλά και στο πνευματώδες κοινό που συνέβαλε και αυτό στην επιτυχία αυτής της ιδιαίτερης, κλασικής παράστασης!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.