Σάββατο 22 Φεβρουαρίου 2020

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΥ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ ΠΟΙΗΣΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΕΤΟΣ 2019.

      Μετά από προσπάθειες αρκετών μηνών και συμμετοχή 159 διαγωνιζομένων απ΄όλη την Ελλάδα και την Κύπρο,έφτασε το τέλος του Πανελλήνιου Διαγωνισμού Ποίησης για το έτος 2019, που διοργάνωσε το Σωματείο Τέχνης και Λόγου " ΑΛΚΥΟΝΙΔΕΣ" !!. 

     Θέλοντας εξ αρχής και κατά προτεραιότητα να εξασφαλίσουμε την απόλυτη διαφάνεια και φερεγγυότητα του διαγωνισμού,επιδιώξαμε να συγκροτηθεί μία κορυφαία Κριτική Επιτροπή και ειδικότερα ζητήσαμε όπως συμμετάσχουν από τους εξής διακεκριμένους στο χώρο και στο αντικείμενο , πράγμα που δέχτηκαν :


ΓΕΩΡΓΙΟ ΚΕΝΤΡΩΤΗ

Καθηγητή και Κοσμήτορα του Ιόνιου Πανεπιστημίου ,Σχολή Κοινωνικών και Ανθρωπιστικών Σπουδών
Α΄Βραβείο Α΄Διεθνούς Διαγωνισμού Ποίησης , ''ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΣΕΦΕΡΗΣ ''
Με πολλές Μεταφράσεις στα Ελληνικά δεκάδων  ξένων Ποιητών και Συγγραφέων

ΤΑΣΣΩ ΓΑΐΛΑ
Αρθρογράφο - Ερευνήτρια  Ελληνικής Λογοτεχνίας- Μεταφράστρια Πούσκιν

ΓΕΩΡΓΙΟ ΣΑΡΔΕΛΗ
Οικονομολόγο -Συγγραφέα - Ποιητή

ΜΑΡΙΛΕΝΑ ΡΟΥΜΠΕΚΑ 
Φιλόλογο, πρώην Πρόεδρο Συνδέσμου Φιλολόγων Κορινθίας

π. ΤΣΑΜΠΙΚΟ ΠΕΤΡΟΠΟΥΛΟ 
ιερέα - ποιητή-φωτογράφο
     
        Τα ποιήματα αυτά,όπως διαπιστώθηκε μετά το άνοιγμα των φακέλων με ψευδώνυμα, ήταν συμπαθή και ενδιαφέροντα και μερικά μάλιστα αρκετά αξιόλογα και καλοδουλεμένα . Κατά την κρίση όμως όλων των μελών της Κριτικής Επιτροπής κανένα δεν έφτασε σ΄ εκείνο το επίπεδο του ποιητικού οίστρου και της δομημένης έμπνευσης ώστε να διεκδικήσει και να λάβει κάποιο βραβείο.
          Η Επιτροπή αλλά και η Διοίκηση των ΑΛΚΥΟΝΙΔΩΝ, θεώρησε έντιμο και ειλικρινές να μην ακολουθήσει κάποια ΜΕΣΑΙΑ ΛΥΣΗ ,δηλαδή της απονομής ενός επαίνου ή μιας εύφημης μνείας.

           Έτσι λοιπόν ΑΝΑΚΟΙΝΩΝΟΥΜΕ  ότι ΔΕ ΘΑ ΑΠΟΝΕΜΗΘΕΙ ΦΕΤΟΣ, Σ' ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ  ΚΑΠΟΙΟ ΒΡΑΒΕΙΟ ΠΟΙΗΣΗΣ ΑΠΟ ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΜΑΣ.

            Οδηγός αυτής της σκέψης και της κρίσης είναι ότι η ποίηση πρέπει να εκφράζει το ΑΝΩΤΑΤΟ ΕΠΙΠΕΔΟ , του μεγάλου , του ωραίου και του υψηλού, ΧΩΡΙΣ ΣΥΜΒΙΒΑΣΜΟΥΣ.
Οποιαδήποτε ενδοτικότητα θα μείωνε όχι μόνον την αξία αυτής της Τέχνης, αλλά και την αξιολόγηση των φιλότιμων προσπαθειών των διαγωνιζομένων.

              Γιατί το ''Ωραίο'' είναι και πρέπει να είναι πάντα και ''Αληθινό ''!!

     Στους συμμετέχοντες θα σταλούν ηλεκτρονικά βεβαιώσεις συμμετοχής και ευχαριστήρια !

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.