Πέμπτη 14 Απριλίου 2016

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗ-ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΟ ΒΑΣΙΛΗ ΤΣΙΤΣΑΝΗ

 

Το Σωματείο Λόγου και Τέχνης <<ΑΛΚΥΟΝΙΔΕΣ>> στις 3 Απρίλη 2016 ημέρα Κυριακή και ώρα  6.30 μ.μ. στο αμφιθέατρο <<Περίανδρος>> του  4ου Λυκείου Κορίνθου πραγματοποίησε Εκδήλωση-Αφιέρωμα στον αξέχαστο στιχουργό ,  μουσικό και τραγουδοποιό  Βασίλη Τσιτσάνη με μουσική νότα από το μουσικό   σχήμα Σαμπάχ, που αποτελείται από την Αναστασία Πετροπούλου μπαγλαμά- τραγούδι ,  και τους Πάνο Τσιφτσή μπουζούκι ,Χρήστο Σκόνδρα μπουζούκι- τραγούδι, Ντίνο Χαντζόπουλο κιθάρα -τραγούδι, Θοδωρή Σκόνδρα κόντρα μπάσο - τραγούδι.
 Τραγούδησαν τραγούδια όπως: Συννεφιασμένη Κυριακή, ο Τραυματίας, Καράβι Τσακισμένο, Έχω να λάβω γράμμα σου, Ακρογιαλιές δειλινά και άλλα, αγγίζοντας την ψυχή όλων μας, τραγουδώντας όλοι μαζί και καταχειροκροτώντας τους.
Το έργο του Βασίλη Τσιτσάνη παρουσίασε ο Γιώργος Τσάμπρας δημοσιογράφος, ραδιοφωνικός παραγωγός, ερευνητής του ελληνικού τραγουδιού, με τον κόσμο να παρακολουθεί σε απόλυτη ησυχία  την ιστορία του ρεμπέτικου τραγουδιού και την εξέλιξή του μέσα από την δημιουργία του  Βασίλη Τσιτσάνη επηρεασμένος από την Ιταλογερμανική κατοχή και τον εμφύλιο πόλεμο.
Η κριτική επιτροπή,- η οποία αποτελείτο από τους: Αναστάσιο Στέφο, Πρόεδρο της Πανελλήνιας Ένωσης φιλολόγων, Διδάκτωρ  Κλασικής Φιλολογίας της Σορβόννης. Επίτιμος Σχολικός Σύμβουλος Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και πρώην Σχολικός Σύμβουλος Φιλολόγων Νομού Κορινθίας,  Γεωργία Χαριτίδου, Διδάκτωρ Φιλολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών, Επίτιμη Διευθύντρια Δ΄ Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αθηνών, Γενική Γραμματέας της Πανελλήνιας Ένωσης Φιλολόγων και Ανθούλα Δανιήλ, Διδάκτωρ Φιλολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών, Κριτικός Λογοτεχνίας και συγγραφέας. Δίδαξε στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση και στα Περιφερειακά Επιμορφωτικά Κέντρα, ανακοίνωσε τα ονόματα αυτών που βραβεύτηκαν με  βραβεία και επαίνους και στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε η απονομή των  βραβείων και επαίνων, στους βραβευθέντες καθώς και αναμνηστικών στους συμμετέχοντες στο πανελλήνιο διαγωνισμό ποίησης διηγήματος παραμυθιού του έτους 2015.
Η αίθουσα του αμφιθεάτρου <<Περίανδρος>> ήταν ασφυκτικά γεμάτη  από κόσμο που έφυγε ενθουσιασμένος, πολύ ικανοποιημένος από τα παραπάνω και  αυτό φάνηκε και από το διαρκές χειροκρότημα αλλά και από τα εγκάρδια συγχαρητήρια που έδωσαν στα μέλη του Δ.Σ., ζητώντας τους να συνεχίσουν να πηγαίνουν βήματα πιο πέρα τον πολιτισμό με υψηλού επιπέδου εκδηλώσεις όπως ήταν οι  μέχρι τώρα.
Την επιμέλεια της Εκδήλωσης - Αφιέρωμα είχαν: η Πρόεδρος του Δ.Σ. Ευδοξία Κουβακλή-Νάνου, η Αντιπρόεδρος Αγγελική Βλάσση και η Έφορος Δήμητρα Μαρινού. 
Ευχαριστούμε θερμά τον κόσμο που ανταποκρίθηκε για μια φορά ακόμα στην πρόσκλησή μας και επιφυλασόμεθα για τη συνέχεια.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.