Πέμπτη 11 Απριλίου 2024

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ -ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΚΕΣ ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ (8)-ΕΝΖΥΜΕ - IΩΑΝΝΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ


         Μετά από μια μικρή παύση οι Αλκυονίδες ξεκίνησαν με αμείωτο ζήλο τις συναντήσεις της Δευτέρας .
    Καλεσμένος του σωματείου μας την Δευτέρα 8/4 ο συγγραφέας Γιάννης Δημόπουλος με θέμα :
" Η γυναίκα από την αρχαιότητα έως σήμερα και ο καθηγητής Λιαντίνης" .
    
    Λίγα λόγια για τον καλεσμένο μας :
ΙΩΑΝΝΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ ,Συγγραφέας .

    Ο Ιωάννης Δημόπουλος αποτελεί την σπάνια περίπτωση στις μέρες μας ανθρώπου που έχει δοκιμάσει τόσο το σώμα όσο και το πνεύμα στις πλέον αντίξοες ατραπούς, όχι μόνον ως μέλος των Ειδικών Δυνάμεων του Ελληνικού Ναυτικού και ως εμβριθής μελετητής της Ελληνικής Γραμματείας, αλλά και ως ενσαρκωμένη μετουσίωση αυτών των αξιώσεων στον προσωπικό του βίο ως πατέρας ,στρατιωτικός, ποιητής, ερευνητής και ιστοριογράφος.
     Πιστεύει πως για να γίνει κάποιος άνθρωπος , πρωτίστως πρέπει να γίνει Έλληνας. Θεωρεί τον ελληνικό λόγο στυλοβάτη κάθε ανθρωποκεντρικού πολιτισμού.
    Μελετά Έλληνες στοχαστές ή μη Έλληνες ,αλλά Ελληνικούς στην σκέψη . 

    Ο Ιωάννης Δημόπουλος γεννήθηκε στην Αθήνα και διαμένει στο Ξυλόκαστρο, ενώ Υπηρετεί στις Ένοπλες Δυνάμεις . 
Σπούδασε στο ΤΕΙ Πειραιώς Ηλεκτρονικός Μηχανικός. Συγχρόνως με τις σπουδές του, ανέπτυξε ενδιαφέρον για την Αρχαία Ελληνική Φιλοσοφία , τη Σύγχρονη Φιλοσοφία ,τον Διαφωτισμό ,την Ελληνική Ιστορία εις βάθος και επίσης την Αρχαία Ελληνική Αρχιτεκτονική και τη Γεωδαισία.
     Στον ελεύθερο χρόνο του ταξιδεύει σε όλη την Ελλάδα και ειδικά στους Αρχαιολογικούς Χώρους ανακαλύπτοντας περιοχές που μέχρι σήμερα είναι άγνωστες. Μέσα στα ενδιαφέροντα του είναι επίσης το Θέατρο, οι Τραγωδίες και η ποίηση. Επιπροσθέτως ασχολείται με τις πολεμικές τέχνες και τα τελευταία χρόνια μαθαίνει σαντούρι.

     Έργα του :
  •  Επίκαιροι στοχασμοί ,Άμμων Εκδοτική ,2024 
  • Διαλεκτική έρωτος και θανάτου , Άμμων Εκδοτική ,2023
  •  Τα παλικάρια της «Ψωροκώσταινας», Άμμων Εκδοτική ,2022
    Τον συγγραφέα καλωσόρισαν στον φιλόξενο χώρο του καφέ Enzyme τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου και την προσφώνηση ανέλαβε η γραμματέας κ. Μαρίνα Καλλίρη .

    Ο συγγραφέας υποδέχθηκε το κοινό με ένα τραγούδι που έπαιξε με το σαντούρι που είχε φέρει μαζί του προς έκπληξη όλων μας!!!
     Ξεκίνησε την ομιλία του με αναφορές στις γυναίκες της αρχαίας Ελλάδας και τον σημαντικό ρόλο τους μέσα στη κοινωνία . Συνέχισε με την αξία της βοήθειας των γυναικών στην ελληνική επανάσταση και προχώρησε κάνοντας αναφορές σε σημαντικές γυναίκες μέχρι και μετά την μεταπολίτευση. 
    Στο δεύτερο μέρος αναφέρθηκε στον μεγάλο καθηγητή Δημήτρη Λιαντίνη και δεν έκρυψε τον θαυμασμό του σε αυτόν τον σημαντικό Έλληνα που χαρακτήρισε γενναίο !!
     Η ψυχή και το σώμα του Δημόπουλου αλληλεπιδρούν μεταξύ τους και αυτή η έντονη ενέργεια πέρασε στο κόσμο που με μεγάλη προσοχή παρακολούθησε την ομιλία του και διέκοψε με χειροκροτήματα αρκετές φορές!! 
    
    Η τόσο ενδιαφέρουσα θεματολογία έγινε η αφορμή για μια εποικοδομητική συζήτηση μεταξύ του συγγραφέα και του κόσμου που πραγματικά μας ενθουσίασε !!! 
    
    Αυτός ο νέος και λαμπρός συγγραφέας με αγάπη για τον άνθρωπο, την ιστορία τη φύση ,τα ζώα δίνει στον αναγνώστη βιβλία γραμμένα με περιεχόμενο και τα παρουσιάζει με συνοπτικό και πειστικό τρόπο!!!

    Η φιλοσοφία για αυτόν είναι μέθεξη αφού του δημιουργεί ευεξία , ευημερία και τον βοηθά στην αναζήτηση της ευδαιμονίας.

    Μαζί μας την Δευτέρα και ο εκδοτικός οίκος ΑΜΜΩΝ με τις υπεύθυνες κ. Κλαίρη Τσόμου και Χρύσα Κορδούλη  !

    Οι Αλκυονίδες εκφράζουν ευχαριστίες σε όσους και όσες παρευρέθηκαν στην εκδήλωση και τίμησαν τον Γιάννη Δημόπουλο με την παρουσία τους . 
Την Πρόεδρο του Καλογεροπούλειου Ιδρύματος κ. Μαρία Χρισταρά .
Την Πρόεδρο του Σωματείου ΠΑΛΑΙΧΘΩΝ κ. Δήμητρα Αποστόλου . 
Την πρώην Πρόεδρο και ιδρυτικό μέλος των Αλκυονίδων κ. Μαργαρίτα Ματάτση-Φρονιμάδη .
Τον υποψήφιο Ευρωβουλευτή με το κόμμα ''Δημιουργία'' κ. Βασίλη Αναστασόπουλο.
Και όλους τους εκλεκτούς φίλους μας που ήταν παρόντες.

    Πολλές ευχαριστίες :
Στον συνεργάτη μας κ. Πάρη Διονυσόπουλο και το Τουριστικό & Πολιτιστικό Δίκτυο We love Corinth & Corinth Greece για την βοήθεια και φωτογραφική κάλυψη. 
Στο ekorinthos και τον Θύμιο Τσαρμπό για την βιντεοσκόπηση της εκδήλωσης. 
Στο προσωπικό του καταστήματος Enzyme .

    Οι ΑΛΚΥΟΝΊΔΕΣ συνεχίζουν ...
 ....και προσπαθούν να συμβάλλουν στην διαμόρφωση έστω μιας ελάχιστης θετικής και δημιουργικής σκέψης στον καθέναν μας Μ έναν απλό αλλά σημαντικό τρόπο . Φέρνοντας κοντά σας ανθρώπους που ο τρόπος ζωής , σκέψης τους αλλά και το έργο τους , δείχνει ότι έχουν ανακαλύψει κάποια άλλα μονοπάτια . Κάποια μονοπάτια που οδηγούν σε τόπους περισσότερο ήρεμους ,γεμάτους οξυγόνο , νόημα και αξίες οι οποίοι ίσως θα μπορούσαν να χαρίσουν μια Μόνιμη αλλαγή προς το θετικότερο του τρόπου σκέψης μας .

    Κι επιμένουμε στο ΜΟΝΙΜΗ ΑΛΛΑΓΉ γιατί αυτό ακριβώς φέρνει μια σταδιακή ανάπτυξη μιας άλλης ... θετικής ματιάς στον τρόπο της ζωή μας , αντιστάθμισμα μιας καθημερινότητας γεμάτης δυσκολίες και δυσάρεστα γεγονότα. 

    Ένας τέτοιος , και μάλιστα τόσο νέος, άνθρωπος ήταν ο καλεσμένος μας της Δευτέρας 8/4 Γιάννης Δημόπουλος!!


                         
Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.