Τρίτη 10 Σεπτεμβρίου 2024

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ - ΝΕΑ ΣΕΖΟΝ 2024-2025 ,ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΕΣ ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ (1)-ΠΕΡΙΚΛΗΣ ΚΟΥΛΙΦΕΤΗΣ-ΜΟΥΣΕΙΟ ΛΙΝΟ'Σ






    Σε έναν σημαντικό χώρο πολιτισμού της περιοχής μας, με σημαντικές πολιτιστικές δράσεις, στο καταπληκτικό Βιωματικό & Λαογραφικό Μουσείο "ΛΙΝΟΣ" ζήσαμε μια σπάνια όμορφη καλλιτεχνική βραδιά με τον ξεχωριστό σκιτσογράφο, εικαστικό, δημιουργό κόμικς, και αρθρογράφο Περικλή Κουλιφέτη !
    Σε μια ατμοσφαιρική βραδιά κάτω από το βράχο του Ακροκορίνθου, απολαύσαμε γλυκά του κουταλιού, λουκούμια, το γνωστό σε όλους μας "υποβρύχιο", ξεναγηθήκαμε σε ένα φανταστικό μουσείο από την υπέροχη - φιλόξενη ιδιοκτήτριά του Έλενα Μοναχολάκου και γνωρίσαμε ένα ξεχωριστό Κορίνθιο καλλιτέχνη!
    Εκεί λοιπόν, δίπλα στη πέτρινη πλατεία και στο παραδοσιακό καφενείο , το κελάρι , και το παλιό σχολείο, ανάμεσα σε έργα που έχουν συλλεχθεί κομμάτι , κομμάτι και που το καθένα από αυτά έχει τη δική του ιστορία, ενώθηκε το νέο με το παλιό ως παρακαταθήκη που πρέπει να μεταφέρουμε στις επόμενες γενιές .
    Ένα ονειρικό ταξίδι στο παρελθόν αλλά και στο μέλλον!
    Ο Περικλής εκπροσωπώντας τη νέα γενιά δημιουργών μας συστήθηκε, παρουσίασε την δουλειά του και μας έδειξε το πάθος του για αυτά τα οποία κάνει! Είχαμε την ευκαιρία να συζητήσουμε μαζί του και να ακούσουμε όσα έχει να πει και να δείξει ένας ταλαντούχος νέος άνθρωπος, στον οποίο αξίζουν πολλά συγχαρητήρια για τα βραβεία και όλα όσα έχει πετύχει μέχρι σήμερα!

    Λίγα λόγια για τον Περικλή Κουλιφέτη
Ο Περικλής γεννήθηκε στη Κόρινθο το 1996 και την αγάπη του για το σκίτσο και τις εικαστικές τέχνες σφράγισε με την εισαγωγή του το 2014 στο Τμήμα Εικαστικών Τεχνών & Επιστημών της Τέχνης της Σχολής Καλών Τεχνών στα Ιωάννινα.
Από το 2015 συνεργάζεται με την Εφημερίδα των Συντακτών στέλνοντας κόμικς - Στριπ στο Ένθετο «Καρέ Καρέ», στη σειρά το «Το λεξικό της κρίση», ενώ από το 2022 αρθρογραφεί στο εν λόγω ένθετο για τα κόμικς , τη γελοιογραφία, το animation και την ιστορία τους .

    Με πολλές συμμετοχές σε φεστιβάλ στην Ελλάδα αλλά και στα Βαλκάνια.
 
    Σας προτείνουμε να επισκεφτείτε το Linos Museum όπου η οικογένεια Παντελή Μοναχολάκου έχει μετατρέψει με πολλή αγάπη και μεράκι ένα παλιό οινοποιείο σε λαογραφικό και βιωματικό μουσείο, που σε ταξιδεύει σε μία Ελλάδα που χάνεται!!!
Ένας χώρος προσεγμένος και μελετημένος με φροντίδα και μεράκι που δίνει την δυνατότητα στον επισκέπτη να βιώσει ένα ταξίδι στη λαϊκή παράδοση.

    Κρατώντας την παράδοση, οι άνθρωποι της οικογένειας του Βιωματικού & Λαογραφικού Μουσείου "ΛΙΝΟΣ" , μέσα σε ζεστή και ευχάριστη ατμόσφαιρα, μας υποδέχθηκαν για την εκδήλωση, αφήνοντας σε όλους μας το αίσθημα της εξαιρετικής φιλοξενίας και τους ευχαριστούμε θερμά για όλα!




















 






















































Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.