Τετάρτη 20 Δεκεμβρίου 2023

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ -ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΕΣ ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ(4) - ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΟΝ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟ ΠΡΩΤΟΠΑΠΑ





    Η πρώτη ατομική έκθεση ζωγραφικής του Κορίνθιου ζωγράφου Κώστα Πρωτοπαπά "Meditations"που παρουσιάζεται στη Δημοτική Πινακοθήκη Κορίνθου από 15/12 έως 15/1 μας έδωσε την ευκαιρία να τον συναντήσουμε και να συνομιλήσουμε μαζί του .
    Το Σωματείο Λόγου και Τέχνης Αλκυονίδες υποδέχθηκε τον ζωγράφο στο φιλόξενο χώρο του καφέ "Enzyme" την Δευτέρα 18/12.


    Λίγα λόγια για τον Κώστα Πρωτοπαππά:
                
📍 Γεννημένος το 1987 στην Κόρινθο, ο Κωνσταντίνος Πρωτοπαπάς αποφοίτησε από το Τμήμα Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Το 2015 αποφάσισε να επικεντρωθεί στην καλλιτεχνική του καριέρα και ξεκίνησε τις σπουδές του στην Ακαδημία Τέχνης της Βαρκελώνης.

📍 Έχει εκθέσει τα έργα του τόσο στη Βαρκελώνη όσο και στην Ελλάδα. Σήμερα είναι ακαδημαϊκός ζωγράφος και καθηγητής χρώματος και σχεδίου της ΒΑΑ (Barcelona Academy of Art) 🎨.

"Η τέχνη είναι έκφραση και στη τέχνη πρέπει να εκθέτεις τον εαυτό σου " και ο Κώστας εξέθεσε τον εαυτό του με τον πιο όμορφο και ειλικρινή τρόπο .

    Η Πρόεδρος των Αλκυονίδων κ.α Όλγα Κονομόδη Θωμά με μια σειρά εύστοχων ερωτήσεων βοήθησε τον ζωγράφο μας να παρουσιαστεί στο κοινό που με μεγάλο σεβασμό και προσοχή παρακολουθούσε την συνομιλία.

Ο Κώστας μας εξιστόρησε πως ξεκίνησε να ασχολείται με την ζωγραφική από τα παιδικά του χρόνια,που έλαβε τα πρώτα ερεθίσματα και από πού επηρεάστηκε.
Ξεδίπλωσε βήμα βήμα την πορεία του με μια αφοπλιστική ειλικρίνεια και σε συνδιασμό με την ταπεινότητα του κέρδισε τον θαυμασμό όλων μας.
Μίλησε για τις δυσκολίες που αντιμετώπισε και αντιμετωπίζει και έδωσε την δική του οπτική αναφορικά με την ζωγραφική .
Ανέλυσε τις συνθήκες των σχολών ζωγραφικής του εξωτερικού και έδωσε πολύτιμες πληροφορίες στους ζωγράφους που με θαυμασμό παρακολουθούσαν .
Ανέλυσε τη σημασία του χρώματος στη ζωγραφική και θα μπορούσαμε να πούμε πως αυτή η συνάντηση κατέληξε ως ένα μίνι σεμινάριο δημιουργικής έκφρασης και τεχνικών με σημαντικές πληροφορίες για όλους μας .

    Φανερά συγκινημένος από την αγάπη των συμπατριωτών του σε αυτή την πρώτη έκθεση στην Ελλάδα και στην γενέτειρα του ευχαριστούσε συνεχώς το κοινό που δεν σταματούσε να τον χειροκροτεί αλλά και να του απευθύνει ερωτήσεις.

    Η έκθεση θα διαρκέσει εως 15/1/2024 και αξίζει όλοι οι Κορίνθιοι να την επισκεφθούν .

    Ο Κώστας Πρωτοπαππάς είναι ένας μεγάλος ζωγράφος που θα απασχολήσει τον κόσμο της τέχνης με μεγάλες επιτυχίες!!
Του ευχόμαστε ολόψυχα καλή συνέχεια στις φιλοδοξίες και τα όνειρά του .

Οι Αλκυονίδες θα τον τιμούν κάθε φορά που θα επισκέπτεται την πόλη του !!!


























































Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.