Δευτέρα 10 Οκτωβρίου 2022

BIO MUSE

 Το Σωματείο μας επισκέφθηκε σήμερα το Καλογεροπούλειο Ίδρυμα για να ξεναγηθεί στην υψηλού   επιστημονικού ενδιαφέροντος έκθεση BIO MUSE.

 Είμαστε πολύ τυχεροί κι ευγνώμονες για όλα όσα είδαμε και ακούσαμε από τις νεαρές αρχαιολόγους  -εθνολόγους κατά την ξενάγησή μας !!

 Είμαστε πολύ τυχεροί κι ευγνώμονες για την θαυμάσια πρωτοβουλία του Fondation Kaloy -   Καλογεροπούλειο Ίδρυμα Τεχνών και Πολιτισμού  και του Tenea Project , της αρχαιολόγου κ.@Korka   Elenas και της κ. Μαρίας Χρισταρά  να στήσουν αυτήν την έκθεση μέσα στην πόλη μας !! 

  Η Κόρινθος είναι η πρώτη πόλη που φιλοξενεί αυτήν την έκθεση .

 Η μελέτη του οστεολογικού υλικού έδωσε σημαντικές πληροφορίες σχετικά με την ζωή 10 ανθρώπων οι  οποίοι έζησαν στον ελλαδικό χώρο από το 10.000 π. Χ και μετέπειτα , σε διάφορες εποχές .  

 Εξέχουσα " παρουσία "ο “Τενεάτης” (525-475 π.Χ) από την συστηματική αρχαιολογική ανασκαφή της   Αρχαίας Τενέας και την ομάδα της δρος Ελενας Κόρκα, όπως και της δρος Χριστίνας   Παπαγεωργοπούλου.

  Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε λοιπόν στα ευρήματα των ανασκαφών της Τενέας ! 

 Αποτέλεσμα αυτών η αναπαράσταση σε πρόπλασμα ,αλλά και σε ηλεκτρονική μορφή η μορφή του  συγκεκριμένου ανθρώπου  ! 

 Επίσης , δίπλα του , μορφή Λακεδαίμονα με γαλάζια μάτια ( γενετικό λάθος θεωρούνται τα γαλάζια   μάτια !  ) και με  όχι πολύ καλή υγεία.

Τα αποτελέσματα για την προδιάθεση αυτών των ανθρώπων σε σχέση με κάποιες ασθένειες, ακόμα και  για τον covid -19 , μας άφησαν άφωνους ! 

 Ευγνώμονες λοιπόν στην επιστήμη αλλά και σε όλους όσους συνέβαλαν για όλα αυτά τα εντυπωσιακά   αποτελέσματα!!!

Η έκθεση θα μεταφερθεί εντός κάποιων ημερών στο Αρχαιολογικό Μουσείο της Αρχαίας Κόρινθου για δύο μήνες . 

Μην την χάσετε και πάντα με ξενάγηση !!!

                               

                                                     

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.