Τετάρτη 28 Σεπτεμβρίου 2022

Ο Μπραντ Πιτ κάνει το επίσημο ντεμπούτο του στη γλυπτική

 Και μάλιστα, σε έκθεση σε μουσείο της Φινλανδίας στην οποία συμμετέχει και ο Νικ Κέιβ με έργα κεραμικής

Μπορεί να είναι ένας από τους πιο γνωστούς ηθοποιούς που έχουν περάσει από τη μεγάλη οθόνη τις τελευταίες δεκαετίες, αλλά αυτό δεν σταματά σε τίποτα τον Μπραντ Πιτ από το να δοκιμάσει την τύχη του και στη γλυπτική.

Μάλιστα, ο Αμερικανός ηθοποιός εξέθεσε κάποια έργα του σε μουσείο στο Τάμπερε της Φινλανδίας.

Για την ακρίβεια, ο 58χρονος, έδωσε το παρόν στο μουσείο για να παρουσιάσει ο ίδιος τα εκτιθέμενα έργα του που αποτελούν μέρος μιας μεγαλύτερης έκθεσης του Βρετανού καλλιτέχνη Τόμας Χαουζεγκό. Η συμμετοχή του αποτέλεσε έκπληξη μιας και δεν είχε ανακοινωθεί νωρίτερα.

Κι ο Μπραντ Πιτ δεν είναι ο μόνος γνωστός γκεστ αυτής της έκθεσης, μιας και σε αυτή θα βρει κανείς και μια κεραμική σειρά δια χειρός Νικ Κέιβ.

Ο Μπραντ Πιτ συμμετέχει στην έκθεση με 9 έργα, μεταξύ των οποίων μια σειρά από γλυπτά σιλικόνης σε σχήμα σπιτιού, καθένα από τα οποία έχουν δεχτεί διαφορετικούς πυρομαχικά.

«Για τον Νικ και για μένα, αυτός είναι ένας καινούργιος κόσμος και η πρώτη μας συμμετοχή σε αυτόν», σχολίασε ο ηθοποιός για το εικαστικό βάπτισμα του πυρός, του ίδιου αλλά και του Αυστραλού μουσικού.

Όσον αφορά τη φιλοσοφία πίσω από τα έργα του, ο Πιτ είπε: «Για μένα, έχει να κάνει με τον αναστοχασμό. Έχει να κάνει με όλα όσα έχω κάνει λάθος στις σχέσεις μου, τα ατοπήματα μου, τα σημεία στα οποία είμαι συνένοχος. Όλο αυτό γεννήθηκε από την ευθύνη αυτού που αποκαλώ ακραία κατάσταση εαυτού, το γίνομαι βάναυσα ειλικρινής με τον εαυτό μου και να λαμβάνω υπόψη όλους όσους έχουν πιθανώς πληγώσει, τις στιγμές που έχω κάνει λάθη».

Με πληροφορίες από τον Guardian.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.