Τρίτη 7 Ιανουαρίου 2020

ΟΙ ΑΛΚΥΟΝΙΔΕΣ ΠΡΟΣΚΕΚΛΗΜΕΝΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΚΑΛΟΓΕΡΟΠΟΥΛΕΙΟ ΙΔΡΥΜΑ ΣΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΤΗΝ ΠΑΡΑΜΟΝΗ ΤΗΣ ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑΣ .Το Σωματείο μας αποδεχόμενο με μεγάλη χαρά την πρόσκληση της κ. Χρισταρά , Προέδρου του Καλογεροπούλειου Ιδρύματος ,παρέστη την Παραμονή της Πρωτοχρονιάς στο Προεδρικό Μέγαρο όπου μικροί και μεγαλύτεροι κιθαριστές του Ιδρύματος έπαιξαν τα κάλαντα στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ.Προκόπη Παυλόπουλο .

Το Προεδρικό Μέγαρο γέμισε χαρμόσυνες μουσικές και τραγούδια καθώς τα κάλαντα στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας έψαλαν ακόμη η Παιδική Χορωδία Σπύρου Λάμπρου, η Ένωση Κρητών Νέας Σμύρνης, η Ένωση Γονέων Νοητικώς Υστερούντων Ατόμων (ΕΓΝΥΑ), το Ωδείο «ΩΔΗ ΣΤΗ ΧΑΡΑ» της Νέας Περάμου Αττικής, το Καλογεροπούλειο Ίδρυμα, η Εθελοντική Ομάδα «ΡΩΜΙΩΝ ΠΡΑΞΕΙΣ», ο Όμιλος για την UNESCO Βορείων Προαστίων, ο Πολιτιστικός Σύλλογος «ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟΙ ΔΡΟΜΟΙ», η Ένωση Ηπειρωτών Αχαρνών, η μουσικοσυνθέτης Ζωή Τηγανούρια, ο Βορειοηπειρώτικος Σύλλογος «Ο Άγιος Δονάτος» της Δημοκρατικής Ένωσης Εθνικής Ελληνικής Μειονότητας Βορείου Ηπείρου «ΟΜΟΝΟΙΑ», η Αδελφότητα Γαρδικιωτών Αθήνας-Πειραιά, η Πανηπειρωτική Συνομοσπονδία Ελλάδος και η Πανθρακική Ομοσπονδία Νότιας Ελλάδας  .Ευχαριστούμε πολύ το Καλογεροπούλειο Ίδρυμα, και ιδιαίτερα την κ. Χρισταρά , για την πρόσκληση και για την όμορφη και ξεχωριστή εμπειρία !ΤΑ ΞΕΧΩΡΙΣΤΑ ΔΩΡΑ ΠΟΥ ΠΡΟΣΕΦΕΡΕ ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΜΑΣ ΣΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ


Το Σωματείο μας είχε την χαρά και την τιμή να προσφέρει ανάμεσα σε άλλα δώρα και δύο πολύ σημαντικά βιβλία, όσον αφορά το περιεχόμενο τους αλλά και τη σχέση τους με το Σωματείο μας .
Οι δύο πρώην άξιες πρόεδροι του Σωματείου έχουν δημιουργήσει δύο υπέροχα βιβλία με πολύ διαφορετικό περιεχόμενο , με πάρα πολύ μεγάλη προσωπική προσπάθεια και με αξιόλογα αποτελέσματα .

1. Το βιβλίο της κ. Εύης Κουβακλή-Νάνου ''ΠΕΡΙΔΙΑΒΑΣΗ ΣΤΟ ΧΩΡΟ ΚΑΙ ΣΤΟ ΧΡΟΝΟ, ΚΟΡΙΝΘΟΣ 1928-1955».'' το οποίο πραγματεύεται το παρελθόν με αφετηρία τον σεισμό της Κορίνθου το 1928 και περιλαμβάνει εξαιρετικές φωτογραφίες από ερείπια της μεγάλης καταστροφής καθώς και σπίτια που έχουν διασωθεί έως σήμερα .2. Το δίγλωσσο βιβλίο της κ.Δήμητρας Τσεπεντζή "ΟΙ ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΤΟΥ ΠΑΠΠΟΥ ΑΙΣΩΠΟΥ- Ο ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΜΙ ΠΑΠΟΥΣΚΕ ΑΙΣΩΠΟΥ", σε συνεργασία με το 2ο Δημοτικό Σχολείο Ζευγολατιού και το 3ο Νηπιαγωγείο Ζευγολατιού ,που περιλαμβάνει ιστορίες του Αριστοφάνη μεταφρασμένο από τους μαθητές στη γλώσσα Ρομανί αλλά και εικονογραφημένο από αυτούς .


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.