Τετάρτη 8 Μαΐου 2024

ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΕΣ ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ (10)- ΓΚΑΛΕΡΙ ΜΠΕΧΡΑΚΗ ,ΒΑΣΙΛΗΣ ΚΟΖΑΝΙΔΗΣ ΖΩΓΡΑΦΟΣ-ΦΩΤΟΓΡΑΦΟΣ







    Στην ΓΚΑΛΕΡΊ ΜΠΕΧΡΆΚΗ Η ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΟΥ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΑΤΟΥ ΕΡΓΟΥ ΤΟΥ ΖΩΓΡΑΦΟΥ-ΦΩΤΟΓΡΑΦΟΥ ΒΑΣΙΛΗ ΚΟΖΑΝΙΔΗ ΑΠΟ ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΜΑΣ και ταυτόχρονα ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΕΚΘΕΣΗΣ ΖΩΓΡΑΦΙΚΗΣ ΕΡΓΩΝ ΤΟΥ (13-31/5).

    Ο Βασίλης Κοζανίδης γεννήθηκε στην Κόρινθο από πατέρα Ζωγράφο -Αγιογράφο. Από μικρό παιδί παρακολουθούσε τον πατέρα του , δείχνοντας ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τα χρώματα και την ζωγραφική .
    Η μεγάλη του αδυναμία ήταν πάντα η τοπιογραφία.
    Ήδη από την πρώτη τάξη του Δημοτικού, οι δάσκαλοί του θαύμαζαν τη ζωγραφική του απόδοση στα παιδικά του έργα.
    Εκτός από τα χρώματα ,πειραματίστηκε την εποχή εκείνη και με το κάρβουνο και την σινική μελάνη. Στη συνέχεια ασχολήθηκε με την απεικόνιση προσώπων και παραστάσεων, ενώ παράλληλα βοηθούσε τον πατέρα του στις αγιογραφίες, τα τοπία και τις προσωπογραφίες που δημιουργούσε.



                                      

    Μεγαλώνοντας ανέλαβε την επιχείρηση του πατέρα του. Όμως συνέχισε παράλληλα μαθήματα σχεδίου (προσωπογραφία) κοντά στην Βαρβάρα Λάσκα- Κουτσουδάκη.
Σημαντικό σταθμό στην ζωγραφική του πορεία αποτέλεσε η σπουδή του στη Σχολή που είχε ιδρύσει η Γκαλερί της Παυλίνας Μπεχράκη, όπου δίδασκε ο διεθνούς φήμης ζωγράφος Θεόδωρος Μάρκελλος , κοντά στον οποίο μαθήτευσε για 25 ολόκληρα χρόνια! Διδάχτηκε κοντά του όλα τα είδη της Ζωγραφικής όπως σκίτσο, προσωπογραφίες, νεκρές φύσεις, τοπιογραφίες, θαλασσογραφίες.
Ο Βασίλης Κοζανίδης μπορεί να πει πια πως έχει ζωγραφίσει αρκετές χιλιάδες πίνακες στην ζωή του και ποτέ δεν θα σταματήσει να το κάνει μιας και αυτή η δραστηριότητα είναι το οξυγόνο της ζωής του !!
    Παράλληλα όμως ,από τα νεανικά του χρόνια, εξασκούσε με μεγάλη σοβαρότητα και το χόμπυ του στην Φωτογραφία. Διατηρεί ένα αρχείο πολλών χιλιάδων φωτογραφιών με πολύτιμο υλικό που παρουσιάζει την εξέλιξη της πόλη μας τα τελευταία 70 χρόνια αλλά και στιγμές ανθρώπων που δεν υπάρχουν πια , προγόνων πολλών σημερινών Κορινθίων.
    Επίσης έχει φωτογραφίσει τόπους από όλον τον κόσμο , μιας και ο Βασίλης Κοζανίδης υπήρξε μεγάλος ταξιδευτής .
    Ήδη σας είπαμε πολλά !!
Θα ακούσετε και θα δείτε όμως πολύ περισσότερα την Δευτέρα 13/5 στην ΓΚΑΛΕΡΙ ΜΠΕΧΡΑΚΗ , όπου παράλληλα με την παρουσίαση του έργου του θα ξεκινήσει και μια 15/θήμερη ΕΚΘΕΣΗ ΖΩΓΡΑΦΙΚΉΣ με πίνακες του ιδίου.

    Αξίζει την τιμή όλων μας !!
 
    ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΘΕΡΜΑ ΤΗΝ ΓΚΑΛΕΡΙ ΜΠΕΧΡΑΚΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΦΙΛΟΞΕΝΙΑ ΤΗΣ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΚΘΕΣΗΣ !!






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.