Πέμπτη 15 Φεβρουαρίου 2024

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΥ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ ΠΟΙΗΣΗΣ 2024 ΜΕ ΘΕΜΑ : ''ΤΙ ΑΙΩΝΑ ΚΑΝΕΙ ΕΚΕΙ ΕΞΩ ; ''

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ

Το Σωματείο Λόγου και Τέχνης με την επωνυμία ‘’ΑΛΚΥΟΝΙΔΕΣ‘’, που εδρεύει στην Κόρινθο, προκηρύσσει Πανελλήνιο Διαγωνισμό Ποίησης, με θέμα '' ΤΙ ΑΙΩΝΑ ΚΑΝΕΙ ΕΚΕΙ ΕΞΩ ; '' για το έτος 2024 .
Στον διαγωνισμό μπορούν να συμμετέχουν άτομα άνω των 18 ετών ,με ένα ποίημα,  που δεν θα ξεπερνά τους 30 στίχους.


ΤΡΟΠΟΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

1.Στείλτε μας e-mail ,με θέμα: «Για τον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Ποίησης 2024», στην ηλεκτρονική διεύθυνση alkionides.kor@gmail.com τα ποιήματα σας, χωρίς καμία άλλη προσωπική πληροφορία παρά μόνο το ψευδώνυμό σας . Η διεύθυνση του e –mail σας να μην περιέχει στοιχεία του ονοματεπώνυμού σας.
2. Αποστείλετε ταχυδρομικώς, όχι συστημένα, έναν φάκελο με τα προσωπικά σας στοιχεία ( Όνομα , Επώνυμο, Πατρώνυμο, Μητρώνυμο, Διεύθυνση κατοικίας, Τηλέφωνο επικοινωνίας, e-mail ) στην διεύθυνση :ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΥ ΜΑΚΑΡΙΟΥ 34 , ΚΟΡΙΝΘΟΣ , 20131 , ΤΗΛ. 6977328303 , προς το ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΛΟΓΟΥ ΚΑΙ ΤΕΧΝΗΣ ‘’ΑΛΚΥΟΝΙΔΕΣ’’( υπ’ όψιν κ. Όλγας Κονομόδη). Εξωτερικά στον φάκελο να αναγράφεται μόνον το ψευδώνυμό σας .

Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε με τις υπεύθυνες του διαγωνισμού κ. Κονομόδη Όλγα, στην διεύθυνση: olgakonomodi@hotmail.com και κ. Καλλίρη Μαρίνα στη διεύθυνση : m.kalliri@yahoo.gr .

ΟΡΟΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ:

1.Στο Διαγωνισμό μπορούν να συμμετέχουν άτομα  άνω των 18 ετών.
2. Το εν λόγω ποίημα δεν πρέπει να έχει υποβληθεί σε άλλον διαγωνισμό ή να έχει εκδοθεί ή να έχει δημοσιευτεί.
3. Το έργο (όχι με το πραγματικό ονοματεπώνυμο αλλά με το ψευδώνυμο του/της διαγωνιζόμενου/ης) θα πρέπει να γραφεί με μέγεθος γραμμάτων 12 ,γραμματοσειρά Times New Roman και να είναι σε μορφή pdf .
4. Κάθε ενδιαφερόμενος/η μπορεί να συμμετάσχει με ένα μόνο ποίημα .
5. Ο/Η δημιουργός, εγγυάται το πρωτότυπο του έργου του/της και αναλαμβάνει κάθε ευθύνη έναντι τρίτων δικαιούχων ή εγκαλούντων ως προς την πρωτοτυπία και την πατρότητα του ποιήματος.
6. Τα έργα θα είναι γραμμένα στην ελληνική γλώσσα, θα φέρουν τίτλο και θα υποβληθούν ηλεκτρονικά.
7. Δεν θα γίνουν δεκτά κείμενα με περιεχόμενο υβριστικό, ρατσιστικό, απρεπές, που προσβάλλει την τιμή και την αξιοπρέπεια τρίτων κατά την απόλυτη κρίση της κριτικής επιτροπής του διαγωνισμού.
8. Θα βραβευτούν τρία ποίηματα, με την ένδειξη «πρώτο βραβείο», «δεύτερο βραβείο» και «τρίτο βραβείο». Επίσης θα απονεμηθούν τιμητικοί έπαινοι στα έργα που θα κριθούν ως καλύτερα στη σειρά αξιολόγησης αμέσως μετά από τα βραβευθέντα και θα είναι ισάριθμα. Τέλος, έπαινοι συμμετοχής θα απονεμηθούν σε όλους τους συμμετέχοντες εγκύρως και εμπροθέσμως στο διαγωνισμό.
9. Ο Διαγωνισμός θα ξεκινήσει 20 Φεβρουαρίου 2024 και θα λήξει 20 Μαΐου 2024 .
10.Η κριτική επιτροπή αποτελείται από τρία (3) μέλη ,η ταυτότητα των οποίων θα παραμείνει μυστική, μέχρι την τελετή απονομής, και η κρίση για την συνδρομή των αναγκαίων λογοτεχνικών προϋποθέσεων της απονομής των διακρίσεων εναπόκειται στην απόλυτη αρμοδιότητα αυτής, η οποία αποφασίζει έστω και κατά πλειοψηφία .
11. Η τελετή απονομής των βραβείων και των επαίνων, θα πραγματοποιηθεί στην Κόρινθο ή διαδικτυακά σε ημερομηνία που θα ανακοινωθεί εγκαίρως μετά την δημοσίευση των αποτελεσμάτων.
12. Συμμετοχές οι οποίες δεν πληρούν τους παραπάνω ,και ιδίως εν αρχή της παρούσης, όρους και προϋποθέσεις, θα θεωρηθούν άκυρες.
ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ


Η πρόεδρος                     Η γραμματέας


Όλγα Κονομόδη-Θωμά     Μαρίνα Λέκκα-Καλλίρη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.