Τετάρτη 26 Ιουλίου 2023

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΓΙΑ ΝΑ ΓΙΟΡΤΑΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΠΑΝΣΕΛΗΝΟ ΤΟΥ ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 01/08/23Το Σωματείο Τέχνης & Λόγου ΑΛΚΥΟΝΙΔΕΣ σας προσκαλεί στον Αρχαιολογικό χώρο της Αρχαίας Κορίνθου όπου θα παρουσιαστεί το έργο Η ΜΟΡΦΗ ΤΩΝ ΚΥΜΑΤΩΝ στις 21:30 .


Πρόκειται για ένα πρωτότυπο μουσικό δρώμενο με ποίηση, χορό και τζαζ ηχοτοπία ερμηνευμένο από δεξιοτέχνες της ελληνικής αυτοσχεδιαστικής μουσικής.

Οι συντελεστές δημιουργούν, δομημένα και αυτοσχεδιαστικά, μουσικές εικόνες, από όπου αναδύονται στίχοι θαλασσινοί, αντιπροσωπευτικοί της συλλογικής μνήμης των ανθρώπων που κατοικούν στην Ελλάδα.

Αχ να' μουν πουλί, να' μουν θαλασσοπούλι

με Αλκυόνες να πετώ πάνω απ' τ' άνθος των κυμάτων

δίχως φόβο στην καρδιά μου, αλυπόρφυρο της Άνοιξης πετούμενο.

(Αλκμάν, Λυρικός Ποιητής, τέλη 7ου αιώνα π.Χ.)


Η θάλασσα με τα κύματα της, άλλοτε ζωοδότρα κι άλλοτε αιτία απώλειας αγαπημένων, διαμορφώνει το τοπίο, τον τρόπο ζωής και την συνείδηση. Τα λυρικά ποιήματα, οι αρχαίες και παραδοσιακές μελωδίες κινούν την έμπνευση, που σαν άνεμος πνέει, άλλοτε βίαια και δυναμικά, κι άλλοτε με τρυφερότητα και νοσταλγία.

Οι θεματολογίες που εξερευνώνται είναι κοινωνικά διαχρονικές και συμπεριλαμβάνουν την ελευθερία, τη μητρότητα, τον νόστο, την χαρά, τον έρωτα, την ομορφιά, καθώς μέσω του χορού ζωντανεύουν έννοιες και συμβολισμοί.


Αλίκη Μαρκαντωνάτου, ιδέα - αρχαία λύρα - πιάνο

Αθηνά Χιώτη, τραγούδι

Λεωνίδας Σαραντόπουλος, φλάουτο - σαξόφωνο

Χρυσόστομος Μπουκάλης, κοντραμπάσο

Νίκος Σιδηροκαστρίτης, τύμπανα

Θάλεια - Μαρί Παπαδοπούλου, χορογραφίες - χορόςΉχος & Φως, Τάσος Κωνσταντίνου

Photo Credits, Σπύρος Δομαζάκης

Υποστήριξη, Σωματείο Μουσικών Ν. Κορινθίας «Ι.ΛΙΑΚΩΝΗΣ»ΤΡΙΤΗ 1 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2023 ΩΡΑ 21.30

ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ ΑΡΧΑΙΑΣ ΚΟΡΙΝΘΟΥ

ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ


    Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Κορινθίας θα φιλοξενήσει παράλληλα και αυτή την εκδήλώωη στον Αρχαιολογικό χώρο της Αρχαίας Κορίνθου την προσεχή Τρίτη, 1 Αυγούστου 2023, βραδιά με Πανσέληνο.


    Στο πλαίσιο της έκθεσης φωτογραφίας Μυθολογίες - Μια φωτογραφική Χορογραφία σας προσκαλεί σε μια συνάντηση - συζήτηση γνωριμίας με τους σκηνοθέτη - φωτογράφο Σπύρο Δομαζάκη και την έφορο αρχαιοτήτων Κορινθίας Γιώτα Κασίμη, στο Αίθριο Αρχαιολογικού Μουσείου στις 20:15Περισσότερα για την έκθεση στον παρακάτω σύνδεσμοΔεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.