Τρίτη 17 Αυγούστου 2021

Βρετανία: Ο Banksy είναι ο δημιουργός έργων σε πόλεις της ανατολικής ακτής

 O γνωστός Βρετανός καλλιτέχνης του γκράφιτι και πολιτικός ακτιβιστής Banksy επιβεβαίωσε ότι είναι ο δημιουργός μίας σειράς έργων τέχνης που παρουσιάστηκαν πρόσφατα στις παραθαλάσσιες πόλεις της ανατολικής ακτής της Μεγάλης Βρετανίας.







Ένα άλλο έργο δείχνει τρία παιδιά μέσα σε μία βάρκα. Το ένα κοιτάζει μπροστά, ενώ ένα άλλο βγάζει νερά με έναν κουβά. Από πάνω τους υπάρχει επιγραφή: «Είμαστε όλοι στην ίδια βάρκα».




Στην κορυφή μιας στάσης λεωφορείου, ένα ζευγάρι χορεύει στο ρυθμό που παίζει ένας ακορντεονίστας μέσα σε έναν ασπρόμαυρο πίνακα, που προκαλεί την ξεθωριασμένη αίσθηση πολλών ανθρώπων από τα κάποτε ακμάζοντα παραθαλάσσια θέρετρα της χώρας.




Τα τελευταία χρόνια, ο καλλιτέχνης από το Μπρίστολ, ο οποίος διατήρησε το μυστήριο γύρω από την ταυτότητά του, κράτησε ζωηρό το ενδιαφέρον του κόσμου της σύγχρονης τέχνης, με τα δημόσια σχόλιά του σχετικά με τους μετανάστες, την αντίθεσή του για το Brexit, την αποπομπή των ισλαμιστών - εξτρεμιστών, όπως επίσης και προκαλώντας το ενδιαφέρον των αγορών της τέχνης.




Με πληροφορίες από naftemporiki.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.