Δευτέρα 10 Δεκεμβρίου 2018

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΛΟΓΟΥ ΚΑΙ ΤΕΧΝΗΣ “ΑΛΚΥΟΝΙΔΕΣ”: ΑΠΟΝΟΜΗ ΤΙΜΗΤΙΚΩΝ ΔΙΑΚΡΙΣΕΩΝ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΚΟΥ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ ΔΙΗΓΗΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΠΑΡΑΜΥΘΙΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΕΤΟΣ 2018


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 

Σε μια μεγάλη ζεστή γιορτή, αφιερωμένη στον Λόγο και στην Τέχνη της μουσικής, κατά κοινή ομολογία, εξελίχθηκε η απονομή των διακρίσεων του Πανελλήνιου Λογοτεχνικού Διαγωνισμού, Διηγήματος και Παραμυθιού, που είχε προκηρύξει το Σωματείο Λόγου και Τέχνης "ΑΛΚΥΟΝΙΔΕΣ" για το 2018, στην κατάμεστη, από κόσμο, αίθουσα του ξενοδοχείου "ΑΛΚΥΟΝ", στο Βραχάτι Κορινθίας, την Παρασκευή, 7 Δεκεμβρίου 2018. 
Οι διακριθέντες, άνθρωποι από όλη την Ελλάδα, αλλά και Κορίνθιοι, συναντήθηκαν εδώ, μεταφέροντας το μήνυμα πως η λογοτεχνία αποτελεί σημαντικό στήριγμα κι ελπίδα των χαλεπών καιρών, που ζούμε.
Η Πρόεδρος, στην εισήγησή της, αναφέρθηκε σε ένα σύντομο ιστορικό του Σωματείου και ενδεικτικά σε κάποιες εκ των δράσεων του παρόντος Διοικητικού Συμβουλίου, του οποίου η διετής θητεία ολοκληρώνεται τον Ιανουάριο του 2019, λέγοντας: “Στο πλήθος των δράσεων του Σωματείου, στην πορεία όλων αυτών των χρόνων, την τελευταία διετία, το παρόν διοικητικό συμβούλιο, αποτελούμενο από τις κυρίες Δήμητρα Μαρινού και Αγγελική Βλάσση και τους κυρίους Αντώνη Παρασύρη και Σπύρο Βουδούρη και την υποφαινόμενη στον ρόλο της Προέδρου, πρόσθεσε τις δικές του, που ήταν πολλές, αλλά ενδεικτικά σας αναφέρω: δυο πανελλήνιους διαγωνισμούς στην ποίηση και στην λογοτεχνία, με μεγάλη απήχηση και συμμετοχή, αφιερώματα όπως στον πατέρα και στην γυναίκα με συμμετοχή έγκριτων επιστημόνων και λογοτεχνών, παραμυθοβραδιές, ποιητικές βραδιές, εκδρομές σε καταπληκτικές θεατρικές παραστάσεις, συνεργασίες με φορείς και πρόσωπα σε δράσεις με φιλανθρωπικό περιεχόμενο, το 3ο Λογοτεχνικό Απάνθισμα Λογοτεχνίας σε δύο Δήμους, σε συνεργασία με τον Σύλλογο Ηπειρωτών Κορινθίας “Η Πίνδος”, Έκθεση Αγιογραφίας, Φωτογραφίας, Ζωγραφικής και άλλων εικαστικών τεχνών ενταγμένη στις εκδηλώσεις “Παύλεια” της Ιεράς Μητροπόλεως Κορινθίας, μια άκρως επιτυχημένη χοροεσπερίδα με την συμμετοχή πολλών μελών και φίλων.” 
Στη συνέχεια αναφέρθηκε, με σύντομα βιογραφικά σημειώματα, στην Κριτική Επιτροπή του Διαγωνισμού, που την αποτελούσαν οι κυρίες Ευαγγελία Ρουμελιώτη -Δαρσινού και Ιφιγένεια Τέκου, συγγραφείς και ο κ. Κώστας Καρούσος, συγγραφέας, Πρόεδρος της Εταιρίας Ελλήνων Λογοτεχνών και την εκπροσωπούσε, στην εκδήλωση, η κα Ευαγγελία Ρουμελιώτη -Δαρσινού η οποία στον σύντομο χαιρετισμό της τόνισε την υψηλή ποιότητα των διαγωνιζόμενων κειμένων στο διήγημα και στο παραμύθι.
Ο Δήμαρχος Βέλου Βόχας κ. Αννίβας Παπακυριάκος, στον χαιρετισμό του τόνισε πως ο Δήμος στέκει πάντοτε αρωγός σε κάθε πολιτιστική προσπάθεια και πως τέτοιες εκδηλώσεις είναι αναγκαίες γιατί βοηθούν στην πνευματική ανάταση της κοινωνίας. 
Όλοι οι διακριθέντες, αλλά κι όσοι κλήθηκαν να επιδώσουν τα βραβεία, τους επαίνους και τις εύφημες μνείες, προκάλεσαν, στο κοινό, ρίγη συγκινήσεως, με τις εκ βάθους καρδίας δηλώσεις τους. 
Οι νότες από τις χορδές της κιθάρας του μουσικού Ηλία Δόσκορη, αλλά και οι φωνές της καταπληκτικής χορωδίας του Ν.Π.Δ.Δ. “ΑΝΕΛΙΞΗ” του Δήμου Βέλου Βόχας, υπό την καθοδήγηση της μουσικού Γκρέκας Πετούμενου και τη συνοδεία, στο πιάνο, της μουσικού Έλενας Κουτσιάφτη, έντυσαν υπέροχα τις στιγμές.
Οι διακριθέντες στον Πανελλήνιο Λογοτεχνικό Διαγωνισμό, Διηγήματος και Παραμυθιού, για το 2018, ο οποίος αριθμεί 160 συμμετοχές, από όλα τα μέρη της Ελλάδας αλλά και από Έλληνες της Κύπρου και του εξωτερικού, είναι οι εξής: 
ΔΙΑΚΡΙΘΕΝΤΕΣ ΣΤΟ ΠΑΡΑΜΥΘΙ 
ΚΑΡΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΖΩΗ,“ΔΑΚΡΥΑ ΑΝΕΜΟΣΤΡΟΒΙΛΟΣ”,1 βραβείο 
ΚΟΥΡΟΥΒΑΝΗΣ ΜΙΧΑΗΛ,“Η ΠΙΟ ΟΜΟΡΦΗ ΑΠ' ΟΛΕΣ”,1 βραβείο 
ΛΑΜΠΡΙΝΙΔΗΣ ΑΝΤΩΝΗΣ, “ΑΧ! ΝΑ ΓΙΝΟΤΑΝ...”,2 βραβείο 
ΠΑΠΑΘΑΝΑΣΟΠΟΥΛΟΥ ΝΑΝΤΙΑ,“Ο ΚΟΚΚΙΝΟΥΛΗΣ ΣΩΖΕΙ ΤΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ”, 2 βραβείο 
ΟΡΦΑΝΑΚΟΥ ΡΑΝΙΑ, “ΤΑ ΔΑΚΡΥΑ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ”,3 βραβείο 
ΑΘΩΣ ΧΑΤΖΗΜΑΤΘΑΙΟΥ,“ΤΟ ΟΝΕΙΡΟ ΤΗΣ ΞΑΝΘΟΥΛΑΣ”,1ος έπαινος 
ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ ΕΥΣΤΑΘΙΟΥ, “ΣΑΛΑΜ”,1ος έπαινος 
ΕΛΕΝΗ ΨΕΥΤΕΛΛΗ ΚΟΡΩΝΙΩΤΗ,“ΤΟ ΑΛΕΠΟΥΔΕΛΙ”,2ος έπαινος 
ΓΕΩΡΓΙΑΔΟΥ ΧΡΙΣΤΙΝΑ, “ΑΧ, ΠΑΠΠΟΥ ΠΑΡΑΜΥΘΑ”,2ος έπαινος 
ΔΙΑΚΟΥ ΓΙΩΤΑ,“ΜΙΑ ΣΚΑΛΑ ΜΕ απο-ΓΝΩΣΗ”,3ος έπαινος 
ΚΟΛΟΛΟΒΟΥ ΡΟΥΜΕΛΙΩΤΗ ΜΑΡΙΑ,“Η ΔΡΑΚΑΙΝΑ, ΤΟ ΔΡΑΚΑΚΙ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΛΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ”,3ος έπαινος 
ΚΑΛΑΝΤΖΗ ΒΑΣΙΑ,“Η ΖΟΥΓΚΛΑ”,3ος έπαινος 
ΜΠΑΡΜΑΖΗ ΟΛΓΑ,“ΝΕΡΑΪΑΔΑ”,Εύφημος μνεία 
ΜΠΑΚΩΛΗ ΜΑΡΙΝΑ,“Ο ΠΡΙΓΚΙΠΑΣ ΤΑΞΙΑΡΧΗΣ ΣΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΤΗΣ ΕΥΤΥΧΙΑΣ”,Εύφημος μνεία 
ΚΑΤΣΑΒΡΙΑΣ ΑΡΗΣ,“Η ΕΥΧΗ ΤΟΥ ΚΑΛΟΥ ΜΑΓΟΥ”,Εύφημος μνεία 
ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ ΜΑΡΙΑ,“ΤΟ ΠΑΛΑΤΙ ΤΟΥ ΗΛΙΟΥ”,Εύφημος μνεία 
ΣΤΡΑΓΓΑ ΕΛΕΝΗ,“ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΧΡΟΝΟΥ”,Εύφημος μνεία 

ΔΙΑΚΡΙΘΕΝΤΕΣ ΣΤΟ ΔΙΗΓΗΜΑ 
ΓΕΡΟΝΤΑΡΑ ΕΙΡΗΝΗ,“ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΕΙΑ ΤΩΝ ΘΕΩΝ”,1 βραβείο 
ΚΟΨΙΝΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ,“ΧΩΡΙΣ ΤΙΤΛΟ”,1 βραβείο 
ΚΑΛΟΥΔΗ ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ,“Η ΜΑΡΙ-ΠΙΕΡ ΚΑΙ Η ΘΑΛΑΣΣΑ”,2 βραβείο 
ΚΑΛΛΙΟΠΗ ΚΟΥΤΑΝΤΟΥ,“ΠΝΙΓΜΕΝΗ ΓΟΡΓΟΝΑ”,3 βραβείο 
ΚΑΚΑΒΙΑΣ ΚΩΣΤΑΣ,“Η ΜΑΝΑ”,3 βραβείο 
ΜΟΣΚΙΟΥ ΛΙΤΣΑ,“ΠΥΡΣΟΣ”,1ος έπαινος 
ΤΑΜΑΡΑ ΓΚΕΚΤΣΙΑΝ,“ΜΗΝ ΣΒΗΝΕΙΣ ΤΟΝ ΗΛΙΟ ΓΙΑ ΕΝΑΝ ΦΑΚΟ”,2ος έπαινος 
ΕΛΕΝΑ ΚΟΣΜΑ,“ΛΙΒΕΛΟΥΛΕΣ”,2ος έπαινος 
ΣΩΤΗΡΙΑ ΠΑΓΚΑΛΟΥ ΣΦΑΚΙΑΝΟΥ,“Η ΘΑΝΑΣΩ ΤΟΥ ΧΕΙΜΩΝΑ”,3ος έπαινος 
ΑΛΚΥΟΝΗ ΓΟΥΡΔΟΜΙΧΑΛΗ,“ΤΡΙΚΑΝΤΟΣ”,3ος έπαινος 
ΕΥΘΥΜΙΟΥ ΑΝΤΩΝΙΟΣ,“ΕΠΑΝΑΠΑΤΡΙΣΜΟΣ”,Εύφημος μνεία 
ΠΑΠΑΪΩΑΝΝΟΥ ΚΩΣΤΑΣ,“ΤΟ ΜΑΓΑΖΙ ΤΟΥ ΞΟΥΡΙΟΥ”,Εύφημος μνεία 
ΒΟΥΛΓΑΡΙΔΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ,“ΛΙΓΟ ΠΡΙΝ ΤΟ ΤΑΞΙΔΙ”, Εύφημος μνεία 
ΜΑΙΡΗ ΜΠΡΙΛΗ,“ΕΠΙΣΗΜΗ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ”,Εύφημος μνεία 

Παρόντες στην εκδήλωση ήταν ο Πατέρας Τσαμπίκος Πετρόπουλος, εφημέριος της Περαχώρας Κορινθίας, συγγραφέας, ο Βουλευτής Κορινθίας κ. Γεώργιος Τσόγκας, η Περιφερειακή Σύμβουλος, κα Μαριλένα Σούκουλη Βιλιάλη, ο Δήμαρχος Βέλου Βόχας, κ. Αννίβας Παπακυριάκος, ο Πρόεδρος του Ν.Π.Δ.Δ. “ΑΝΕΛΙΞΗ”, κ. Ανδρέας Σιάχος, η Αντιδήμαρχος Πολιτισμού και Παιδείας του ίδιου Δήμου, κα Μαρία Καλλίρη, ο επικεφαλής της Ελάσσονος Μειοψηφίας του Δήμου Βέλου Βόχας, κ. Λεωνίδας Στεργιόπουλος, οι πολιτευτές κα Σοφία Αναγνωσταρά και κ. Αναστάσιος Δαρσινός, ο Πρόεδρος της Εταιρείας Κορινθίων Συγγραφέων, κ. Γιάννης Μπάρτζης, η Πρόεδρος του Συνδέσμου Φιλολόγων Κορινθίας, κα Αντιγόνη Βογιατζή Ζακούρα, ο Καθηγητής του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου κ. Αριστείδης Δουλαβέρας, τα μέλη της Εξελεγκτικής Επιτροπής του Σωματείου κα Ευδοξία Κουβακλή -Νάνου και κ. Ιωάννης Β. Καραπανάγος, πολλοί συγγραφείς και λογοτέχνες, φίλοι και μέλη του Σωματείου. 

Η παρουσία τόσων πολλών φίλων και μελών μας απέδειξε πως η κοινωνία μας έχει ανάγκη την ποιότητα στη ζωή της!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.