Τρίτη 14 Φεβρουαρίου 2023

ΟΡΧΗΣΤΡΑ ΣΥΓΧΡΟΝΗΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΤΗΣ ΕΡΤ - ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΛΟΓΟΥ ΚΑΙ ΤΕΧΝΗΣ '' ΑΛΚΥΟΝΙΔΕΣ'' ,ΜΙΑ ΓΟΝΙΜΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΣΕ ΜΑΘΗΤΕΣ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ.





    Μία εξαιρετική συνεργασία της Ορχήστρας Σύγχρονης Μουσικής της ΕΡΤ , του Σωματείου Λόγου και Τέχνης ΑΛΚΥΟΝΙΔΕΣ , του σπουδαίου μουσικού κ. Γιάννη Παπαχριστοδούλου, Διευθυντών και εκπαιδευτικών Δημοτικών Σχολείων και με την ηθική και οικονομική συμπαράσταση του Δήμου Κορινθίων έλαβε χώρα την Δευτέρα 13 Φεβρουαρίου στο Δημοτικό Θέατρο Κορίνθου Θωμάς Θωμαίδης με απώτερο σκοπό την μύηση των μαθητών στην αισθητική της κλασικής μουσικής προάγοντας για μια ακόμη φορά τον πολιτισμό στην περιοχή μας.
    Συνολικά 200 περίπου μαθητές από σχολεία του κέντρου της Κορίνθου αλλά και μαθητές με τις χορωδίες τους από τα Δημοτικά σχολεία Άσσου και Βραχατίου παραβρέθηκαν σε αυτή την διοργάνωση , προσφορά της ΕΡΤ προς μαθητές σχολείων για το σχολικό έτος 2022-2023.
    Η Ορχήστρα Σύγχρονης Μουσικής της ΕΡΤ με Μαέστρο τον εξαιρετικό κ Γιώργο Αραβίδη , την εκλπηκτική Σοπράνο κ.Μίνα Πολυχρόνου και με την συνοδεία 16 μουσικών εγχόρδων απογείωσαν τραγούδια από το ομώνυμο μιούζικαλ του Μπρόντγουει ‘’ Η ΜΕΛΩΔΙΑ ΤΗΣ ΕΥΤΥΧΙΑΣ- THE SOUND OF MUSIC ‘’.
    Μαγευτικά ακούσματα πλημμύρισαν την αίθουσα του Δημοτικού Θεάτρου θυμίζοντας μας την αναγκαιότητα της μουσικής αγωγής στη σημερινή εποχή .
    Εκφράζουμε την ελπίδα αυτή η μοναδική πρωτοβουλία να ανοίξει τον δρόμο για επόμενες τέτοιες ευκαιρίες από τις οποίες θα ωφεληθούν κι άλλα σχολεία της Κορινθίας και όχι μόνο.
    Οι ΑΛΚΥΟΝΙΔΕΣ θα στηρίζουν πάντα με ζήλο τέτοια προγράμματα που προάγουν πολιτισμό και καλλιεργούν αρχές και αξίες με στόχο την βελτίωση της ποιότητας ζωής και της ανάπτυξης δεξιοτήτων με μοναδικό σκοπό την καλλιέργεια κριτικού και δημιουργικού πνεύματος .
Θετικά και κολακευτικά σχόλια από μαθητές , δασκάλους αλλά και από όλους όσους παραβρέθηκαν στην εκδήλωση έλαβαν τόσο η πρόεδρος των ΑΛΚΥΟΝΙΔΩΝ όσο και οι συμμετέχοντες στην εκδήλωση.
    Την προετοιμασία της χορωδίας του Δημοτικού Σχολείου Άσσου που τραγούδησε τρία τραγούδια μαζί με την Ορχήστρα της ΕΡΤ και των συντονισμό των μαθητών του Δημοτικού Σχολείου Βραχατίου στην ανάγνωση συνοδευτικών κειμένων ανέλαβε ο γνωστός μουσικός κ.Γιάννης Παπαχριστοδούλου.
    Ευχαριστούμε θερμά :
Τον Δήμαρχο Κορινθίων κ. Βασίλη Νανόπουλο
Τους Διευθυντές των Δημοτικών Σχολείων:
κ.Χριστοπούλου Ειρήνη (Άσσου)
κ. Καλλά Παναγιώτη ( Βραχατίου)
κ. Αναστασία Γκιόκα (1ο Κορίνθου) ,
κ. Ηλία Γεραρή ( 3ο Κορίνθου)
κ.Δήμητρα Βανικιώτη ( 6ο Κορίνθου )
καθώς και όλους τους εκαπαιδευτικούς των σχολείων.
το ΚΑΛΟΓΕΡΟΠΟΥΛΕΙΟ ΙΔΡΥΜΑ για την διάθεση των καθισμάτων των μουσικών
τον κ. Τάσο Κωνσταντίνου για την δωρεάν ηχητική κάλυψη
τον κ. Θύμιο Τσαρμπό για την δωρεάν φωτογράφιση
την ΑΝΘΟΤΕΧΝΙΚΗ για την προσφορά της στον στολισμό της σκηνής
τον κ. Φουντά Δημήτρη για την πολύτιμη συνεισφορά του στην βιντεοσκόπηση της εκδήλωσης
τους ΔΕΙΠΝΟΣΟΦΙΣΤΕΣ για το κέρασμα προς τους μουσικούς
τον κ. Γιάννη Ταμπούκο γιατί ήταν πάντα ‘’εκεί’’
και τέλος την φίλη μας , ιατρό ,κ. Σοφία Σπηλιοπούλου και την γνωστή εκπαιδευτικό και μουσικό κ.Γεωργία Γιαννακοπούλου.

























Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.