Πέμπτη 14 Δεκεμβρίου 2017

ΑΠΟΧΑΙΡΕΤΩΝΤΑΣ ΤΟ 2017 ΜΕ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ!

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΛΟΓΟΥ ΚΑΙ ΤΕΧΝΗΣ “ΑΛΚΥΟΝΙΔΕΣ”
Έδρα: Κόρινθος
email: alkionides.kor@gmail.com
http://alkionideskor.blogspot.gr 

Φωτογραφία της Maria Papanikolaou.
Η κα Μαρία Παπανικολάου επί το έργον!
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Μια ακόμη επιτυχημένη εκδήλωση προστέθηκε στο ημερολόγιο των δράσεων του Σωματείου Λόγου και Τέχνης “ΑΛΚΥΟΝΙΔΕΣ”, το Σάββατο, 9 Δεκεμβρίου 2017.
Αυτή τη φοράσε μια κοινή προσπάθεια με το Ν.Π.Δ.Δ. “Ανέλιξη” του Δήμου Βέλου Βόχας και τον Πολιτιστικό Σύλλογο “ΝΕΑ ΔΙΑΠΛΑΣΗ” Μπολατίου, αφού το Διοικητικό Συμβούλιο του Σωματείου είναι υπέρμαχο της συνεργασίας φορέων και προσώπων που υπηρετούν και προάγουν τον πολιτισμό, προσπαθήσαμε να μπούμε στη μαγική ατμόσφαιρα των Χριστουγέννων!
Μικροί και μεγάλοι φίλοι περάσαμε, ένα υπέροχο απόγευμα, χάρη στην καλή διάθεση όλων μας και στην εξαιρετική αφηγηματική ικανότητα της προσκεκλημένης μας, κας Μαρίας Παπανικολάου, αφηγήτριας-συγγραφέως. 
Ο κ. Παναγιώτης Μαυραγάνης
Ο κ. Παναγιώτης Μαυραγάνης, μαθηματικός, με εξειδίκευση στη στατιστική-συγγραφέας, με πλούσιο επιστημονικό βιογραφικό, μίλησε για το παραμύθι και την αξία του. Μετά το τέλος της εισήγησής του προσέφερε στους μικρούς ακροατές “Τα Χρυσά Έπη του Πυθαγόρα, διασωθέντα από τον Ιαμβόλιχο”, με δική του επεξεργασία και τον “Δεκάλογο της Επιτυχίας”, που έφερε την υπογραφή του. 
Την εκδήλωση χαιρέτισε ο Δήμαρχος Βέλου- Βόχας κος Αννίβας Παπακυριάκος. Παρόντες ήταν η Αντιδήμαρχος Πολιτισμού του ίδιου Δήμου, κα Μαρία Καλλίρη, ο Δημοτικός Σύμβουλος, Πρόεδρος του Ν.Π.Δ.Δ. “Ανέλιξη”, κ. Αντρέας Σιάχος, ο Πρόεδρος και ο Αντιπρόεδρος της Εταιρείας Κορινθίων Συγγραφέων, κ.κ. Γιάννης Μπάρτζης και Σωτήρης Κοκκωνάκης, αντίστοιχα και αρκετοί μεγάλοι και μικροί φίλοι.
 Φωτογραφία της Maria Papanikolaou.
Το θεατράκι της ΝΕΑΣ ΔΙΑΠΛΑΣΗΣ, φορώντας τα γιορτινά του, μας προσέφερε τη ζεστασιά του χώρου του και της καρδιάς των ανθρώπων του Συλλόγου που στεγάζει. Ο κ. Γεώργιος Καλλιανιώτης, μέλος της ΝΕΑΣ ΔΙΑΠΛΑΣΗΣ, επιμελήθηκε τη μουσική επένδυση της βραδιάς, επιλέγοντας κατάλληλα παιδικά και χριστουγεννιάτικα τραγούδια.
Φωτογραφία του Babis Andrikopoulos.
Το θεατράκι της ΝΕΑΣ ΔΙΑΠΛΑΣΗΣ στο Μπολάτι Κορινθίας 
Ήταν μια πολύ ζεστή και όμορφη βραδιά και ο καθένας πήρε στην ψυχή του από κάτι μικρό ή μεγάλο. Καταφέραμε να ρίξουμε τις άμυνες των μεγάλων και να γεμίσουμε τις καρδιές των μικρών με λίγα, αλλά πολύ ουσιαστικά πράγματα. 
Τη Δευτέρα, 18 Δεκεμβρίου 2017, το Σωματείο Λόγου και Τέχνης “ΑΛΚΥΟΝΙΔΕΣ” σε συνεργασία με την αφηγήτρια - συγγραφέα κα Μαρία Παπανικολάου θα μεταφέρουν τα χριστουγεννιάτικα παραμύθια στα παιδιά του Ευθύμειου Κέντρου στην Κόρινθο, αφού όλα τα παιδιά έχουν δικαίωμα στη χαρά και στη γιορτή. 
Με την εκδήλωσή μας στο Ευθύμειο Κέντρο ολοκληρώνονται όλες οι προγραμματισμένες δράσεις του Σωματείου, για το 2017, που ήταν πολλές, ποικίλες και ποιοτικές, υπηρετώντας την Τέχνη και το Λόγο και οι οποίες στέφθηκαν με απόλυτη επιτυχία, σύμφωνα με την κοινή γνώμη. 
Φωτογραφία της Maria Papanikolaou.
Αξίζει να σημειωθεί πως εκπρόσωποι Αρχών, Φορέων, Συλλόγων, τα Τοπικά Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, Φίλοι, Παλιά και Νέα Μέλη του Σωματείου, συμπαραστάθηκαν στις πρωτοβουλίες του Διοικητικού μας Συμβουλίου και με την παρουσία τους ενίσχυσαν τις προσπάθειές μας να συνεχίσουμε το έργο μας με περισσότερο ζήλο. 
Γι΄αυτό και αισθανόμαστε την ανάγκη να εκφράσουμε ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους εσάς που ήσαστε κοντά μας και μας κάνατε να αισθανόμαστε ότι αποτελούμε μαζί σας μια μεγάλη πολιτιστική οικογένεια της Κορινθίας.Με την ευκαιρία αυτή σας διαβεβαιώνουμε ότι αναμένεται ένας πλούσιος προγραμματισμός νέων εκδηλώσεων για το 2018. 
Το Διοικητικό Συμβούλιο, ανανεώνοντας το ραντεβού του για τη νέα χρονιά, εύχεται, από καρδιάς, καλές γιορτές με υγεία και όμορφες στιγμές χαράς σε όλους!
Για το Διοικητικό Συμβούλιο
   Η Πρόεδρος                                 Η Γραμματέας
Δήμητρα Τσεπεντζή                        Δήμητρα Μαρινού

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.