Σάββατο 3 Ιουνίου 2017

ΜΙΑ ΜΟΥΣΙΚΟΠΟΙΗΤΙΚΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΣΤΗΝ ΑΝΘΙΣΜΕΝΗ ΑΥΛΗ ΤΟΥ ΚΑΛΟΓΕΡΟΠΟΥΛΕΙΟΥ ΙΔΡΥΜΑΤΟΣ ΑΠΟ ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΛΟΓΟΥ ΚΑΙ ΤΕΧΝΗΣ "ΑΛΚΥΟΝΙΔΕΣ"!

Κατάμεστη η αίθουσα του Καλογεροπούλειου Ιδρύματος
από ένα υπέροχο κοινό
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΒΡΑΔΙΑ ΑΦΙΕΡΩΜΕΝΗ ΣΤΗΝ ΠΟΙΗΣΗ

Την Τετάρτη, 31 Μαΐου 2017, πραγματοποιήθηκε εκδήλωση αφιερωμένη στην ποίηση, από το Σωματείο Λόγου και Τέχνης “ΑΛΚΥΟΝΙΔΕΣ”, στον φιλόξενο χώρο του Καλογεροπούλειου Ιδρύματος. Η συγκεκριμένη παρουσίαση ήταν η πρώτη από έναν κύκλο εκδηλώσεων, που θα ακολουθήσουν, με τίτλο “Λογοτεχνικές Ψηλαφίσεις” και στόχο έχουν το “άγγιγμα” με λόγια όλων των ειδών της λογοτεχνίας.
Προσκεκλημένη η ποιήτρια - συγγραφέας -εικαστικός κα Ελένη Νικ. Δάλλα, η οποία, με μια σύντομη αλλά άκρως περιεκτική εισήγηση, μίλησε για την "Ποίηση και τα χαρακτηριστικά της". Το ποίημά της "Ω! κόσμε χαμογέλα!", από την τελευταία ποιητική συλλογή της που κυκλοφορεί με τον τίτλο "Διάρκεια Στιγμής", μετέδωσε, στο κοινό, την ελπίδα πως "Υπάρχει ακόμη παράδεισος..."
Από αριστερά: κα Ελένη Δάλλα, κα Δήμητρα Τσεπεντζή
Ο Έφορος Δημοσίων Σχέσεων του Σωματείου κ. Σπύρος Βουδούρης απέδωσε, με τον δικό του χαρακτηριστικό τρόπο, το ποίημα "Ποιητής" του Μάνου Ελευθερίου.
Την εκδήλωση πλαισίωσαν και έντυσαν μουσικά, εθελοντικά προσφερόμενοι, γοητεύοντας όλους με τις καταπληκτικές αποδόσεις τους, οι φίλοι του Σωματείου:
κ. Ανδρικόπουλος Κωστής, πιάνο - τραγούδι.
κ. Βαβίτσας Χριστόφορος, τραγούδι
κ. Μπαλάφας Αριστείδης, κιθάρα
κα Κωτσιοπούλου Αλεξάνδρα, τραγούδι
κ. Λυκίδης Γεώργιος, κιθάρα-τραγούδι
κ. Τάσος Φουρλάς, κιθάρα -τραγούδι
Διακρίνονται: κα Δήμητρα Μαρινού, κα Αγγελική Βλάσση,
 κ. Σπύρος Βουδούρης
Η υπέροχη αυλή του Ιδρύματος, ανθισμένη φωλιά φιλοξενίας ποικίλων μορφών τέχνης, αποδείχθηκε ιδανικός χώρος για μια τέτοια διοργάνωση και το Διοικητικό Συμβούλιο του Ιδρύματος, με πρωτεργάτη την Πρόεδρό του κα Μαρία Χρισταρά, μια ανοιχτή αγκαλιά για κάθε ποιοτική δραστηριότητα.
Η Πρόεδρος του Σωματείου, κα Δήμητρα Τσεπεντζή, αφού καλωσόρισε τους εκλεκτούς προσκεκλημένους, παρουσίασε το νέο Διοικητικό Συμβούλιο, που αποτελούν οι κυρίες, Αγγελική Βλάσση, Ταμίας, Δήμητρα Μαρινού, Γραμματέας και οι κύριοι Σπύρος Βουδούρης, Έφορος Δημοσίων Σχέσεων, Αντώνιος Παρασύρης, Αντιπρόεδρος. Στη συνέχεια της βραδιάς, έγιναν διάφορες ανακοινώσεις για τις δράσεις του Σωματείου, που θα ακολουθήσουν.
Δύο βιβλία με ποιητικά έργα του κ. Δημήτριου Βίγλη, ευγενική προσφορά του ιδίου και των γονέων του, Βασιλικής και Στέλιου Βίγλη, οι οποίοι ήταν παρόντες στη βραδιά, δέχθηκαν ως δώρο όλοι οι συμμετέχοντες.
κα Μαρία Χρισταρά
Ακολούθησε μπουφές με αλμυρά κεράσματα και κρασί, προσφορά των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου.
Η προχωρημένη ώρα πίεσε ώστε να πέσει η αυλαία, λίγο πριν τα μεσάνυχτα, ενώ η βραδιά εξελίχθηκε σε μια καταπληκτική μουσικοποιητική συνάντηση που κανένας από τους συμμετέχοντες δεν ήθελε να αφήσει.
Τέλος το Διοικητικό Συμβούλιο αισθάνεται την ανάγκη να ευχαριστήσει την κα Μαρία Χρισταρά και όλους τους συμπαραστάτες του για την πολύτιμη συμβολή τους στην προβολή και επιτυχία της εκδήλωσης, καθώς και το αγαπημένο του κοινό για την παρουσία του, η οποία του δίνει τη δύναμη να συνεχίσει τις δράσεις του με περισσότερο ζήλο και ενθουσιασμό.

Για το Δ. Σ. του Σωματείου
Η Πρόεδρος                                    Η Γραμματέας
Δήμητρα Τσεπεντζή                          Δήμητρα Μαρινού

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.