Τετάρτη 29 Ιουνίου 2016

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΚΗΣ ΒΡΑΔΙΑΣ!

Αποτέλεσμα εικόνας για λογοτεχνια
Στις 10 Ιουνίου ημέρα Παρασκευή και ώρα 9.00 το βράδυ συναντηθήκαμε στην αίθουσα του ΜΟΝ ΑΜΙ στην παραλία Καλάμια. Μαζί μας ήταν Διευθυντές σχολείων, εκπαιδευτικοί, δικαστικοί, δικηγόροι, εκπρόσωποι φορέων, μέλη του Σωματείου, φίλοι αυτού, και τους οποίους ευχαριστούμε θερμά, που για άλλη μία φορά στηρίζουν τις εκδηλώσεις που διοργανώνουμε και έτσι δείχνουν την αγάπη τους για τη λογοτεχνία και τη στήριξή τους στο Δ.Σ. γι΄αυτά που πραγματοποιεί, είτε αυτά αφορούν τη μουσική είτε τη ζωγραφική, τη φωτογραφία, την αγιογραφία και άλλα εικαστικά, αλλά και την ποίηση, το διήγημα, το παραμύθι. 
Η αίθουσα ήταν γεμάτη και με μεγάλο ενδιαφέρον όλοι παρακολούθησαν τις απαγγελίες των ποιημάτων και την ανάγνωση των διηγημάτων και των παραμυθιών από τους βραβευθέντες του πανελλήνιου διαγωνισμού για το έτος 2015, οι οποίοι ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμά μας και ήρθαν από μακριά ακολουθώντας το πρόγραμμα εκεί μαζί μας. 
Τα ποιήματα,τα διηγήματα, και τα παραμύθια των ενήλικων και των μαθητριών από το Γ.Ε.Λ. Βέλου ήταν άκρως συγκινητικά και πολύ ποιοτικά όπως διαπιστώσαμε ακούγοντάς τα. 
Έγινε απαγγελία ποιήματος της αείμνηστης δασκάλας Δέσπως Καρβέλη από την κόρη της Ελένη Καρβέλη, δασκάλα και ιδρυτικό μέλος μας. Απαγγελίες έγιναν και από τα μέλη μας Σπύρο Βουδούρη και Κώστα Σεννή σε ποιήματά τους. Στη συνέχεια ο λόγος δόθηκε στον καταγόμενο από την Κρήτη Σταύρο Φωτάκη, αξιωματικό Ε.Α. της αστυνομίας, μέλος κρητικής χoρωδίας που τραγούδησε στο μέγαρο μουσικής, ο οποίος μας είπε μία κρητική σατιρική μαντινάδα και μας τραγούδησε κρητικά τραγούδια.  
Η βραδιά συνεχίστηκε με μουσική από τους εξαιρετικούς και πολυτάλαντους καλλιτέχνες, τον Τάκη Θεοδώρου, καθηγητή μουσικής στο μπουζούκι, τον Γιώργο Λυκίδη, Διευθυντή της Alpha Bank, στην ηλεκτρική κιθάρα και στο τραγούδι, καθώς και την Αλεξάνδρα Κωτσιοπούλου, δικηγόρο και μουσικό, στο τραγούδι. 
΄Ολοι μαζί συνοδεύσαμε τους μουσικούς σε έντεχνα τραγούδια μεγάλων στιχουργών και μουσικοσυνθετών,  χωρίς να καταλάβουμε πως ο ήλιος μας εγκατέλειψε στο βάθος του ορίζοντα και ξαφνικά το φεγγάρι μας θύμισε πως πέρασε η ώρα και ήρθαν τα μεσάνυχτα δίνοντας υπόσχεση πως θα ξαναβρεθούμε σύντομα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.